Ο αυθορμητισμός θα αποτελέσει κορυφαία τάση στα ταξίδια το 2021, καθώς, όπως δείχνει διεθνής έρευνα της Hotels.com, το 89% των Αμερικανών ταξιδιωτών σκοπεύουν να κάνουν αυθόρμητα ταξίδια περισσότερο από ποτέ, έπειτα από τις ακυρώσεις διακοπών και την ανία του 2020.

Η έρευνα έδειξε ότι το 32% των ταξιδιωτών παγκοσμίως θεωρούν το 2020 μια χαμένη χρονιά για ταξίδια, κάτι που ωθεί το 35% να κάνει διακοπές αυτή τη χρονιά με οποιοδήποτε κόστος, εάν αυτό είναι εφικτό.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Hotels.com, σχεδόν οι μισές κρατήσεις τον Ιούνιο του 2020 έγιναν τρεις ή λιγότερες ημέρες μετά την αρχική αναζήτηση.

Το ένα τέταρτο των ταξιδιωτών θα έλεγε ναι σε περισσότερα ταξίδια τελευταίας στιγμής (28%), το 26% θα έκανε μακρινό ταξίδια για λίγες μόνο ημέρες και το 25% δεν θα έκανε σχέδια για το ταξίδι προκειμένου να είναι αυθόρμητοι κατά τη διάρκειά του. Το 17% δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να ζήσουν την καλύτερη εμπειρία πολυτελούς διαμονής σε ξενοδοχείο και θα κάνουν κράτηση σε πεντάστερο για τις διακοπές τους το 2021.

Ναι στην πολυτέλεια

Οι ειδικοί της Hotels.com εκτιμούν ότι αυτή η τάση θα έχει ισχυρό αντίκτυπο στη συμπεριφορά κράτησης ξενοδοχείου, με το 2021 να γίνεται η χρονιά στην οποία πολλοί ταξιδιώτες θα επιδιώξουν να απολαύσουν την πολυτέλεια. Πάνω από το ένα τέταρτο θα έκανε κράτηση καλύτερου δωματίου σε ξενοδοχείο και σχεδόν το ένα τέταρτο θα έλεγε αυθόρμητα ναι σε αναβάθμιση δωματίου εάν αυτή προσφερθεί κατά τη διάρκεια της κράτησης.

Το ένα τέταρτο των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι το στοιχείο που τους λείπει περισσότερο από τις διακοπές είναι η διαμονή σε ένα καταπληκτικό ξενοδοχείο. Συγκεκριμένα, τους λείπει η χαλάρωση σε βελούδινη ρόμπα (13%), η γαλήνη και η ησυχία (30%), οι πρωινοί μπουφέδες (23%), τα εστιατόρια και μπαρ ξενοδοχείου (29%), τα δωμάτια με θέα (26%), η παραγγελία δωματίου (18%), η επίσκεψη στην πισίνα του ξενοδοχείου (20%), η απόλαυση των υπηρεσιών σπα σε ξενοδοχείο (17%) και ένα άνετο κρεβάτι (18%).

Τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ταξιδιώτες θα προσεγγίσουν φέτος διαφορετικά τις  κρατήσεις σε ξενοδοχείο, καθώς θα επιδιώξουν την αναβάθμιση της εμπειρίας τους σε αυτό. Όσον αφορά τις πιο δημοφιλείς νέες εμπειρίες που θα δοκίμαζαν, το 20% ανέφερε θεραπείες σπα, το 20% πολυτελές εστιατόριο ξενοδοχείου και το 24% κοκτέιλ στο μπαρ ξενοδοχείου.

Ένας στους 5 ανέφερε ότι θα έκανε αυθόρμητη κράτηση σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο για διακοπές staycation ενός Σαββατοκύριακου (24%) ή θα αξιοποιούσε κάποια προσφορά στο μέσο της εβδομάδας ενός τοπικού καλού ξενοδοχείου (23%).

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες θα επιδιώξουν να είναι πιο ξέγνοιαστοι κάνοντας αυθόρμητες επιλογές ταξιδίων (32%), χωρίς σχέδιο και κάνοντας ο,τι επιθυμούν (28%) και λέγοντας ναι σε νέες εμπειρίες (24%).

Μάλιστα, θα δεχόντουσαν να καθαρίζουν το σπίτι τους (29%), να εγκαταλείψουν τα γλυκά (24%), να παραμείνουν στο σπίτι (23%) και να μην χρησιμοποιούν τα social media (17%) ή να κάνουν σεξ (16%) για ένα μήνα, προκειμένου να κάνουν διακοπές και να μείνουν σε ξενοδοχείο το 2021!

Από τους λάτρεις των ξενοδοχείων, το 29% δήλωσε οτι είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν ακόμη και την ίδια ημέρα εάν τους δοθεί η δυνατότητα διακοπών.

Οι περισσότεροι δεν θα ταξίδευαν ωστόσο χωρίς τις ψηφιακές τους συσκευές, με πάνω από το 55% να δίνει προτεραιότητα στο τηλέφωνο, το λάπτοπ και τους φορτιστές, έναντι του 46% που προτιμά τα ρούχα, του 29% το μαγιώ και του 30% τις πιτζάμες.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr

Προηγούμενο άρθροΟ κ. Μιχάλης Πελέκης μιλά για τον Επαγγελματικό & Εμπορικό Σύλλογο Όρμου Φηρών στην εκπομπή “Θηραϊκές καλημέρες”
Επόμενο άρθροΔήμος Πειραιά: Πρωτοπορεί με τη δημιουργία Μηχανισμού Διαχείρισης Προορισμού