Την απορία για το εάν έχει ελεγχθεί η επικινδυνότητα των βράχων του βουνού στο τέρμα της παραλίας της Περίσσας, δημιουργεί ανάρτηση της κυρίας Χαράς Καραμολέγκου, κατοίκου της περιοχής, σύμφωνα με την οποία στις 26 Σεπτεμβρίου κατέρρευσαν βράχια από το βουνό που έπεσαν στην παραλία σε σημείο που κάθονται λουόμενοι.

Το γεγονός αυτό μας δημιούργησε την απορία που απευθύνουμε δημόσια σε κάθε αρμόδια αρχή και ιδιαίτερα στο Δήμο Θήρας, για το εάν έχει ελεγχθεί η επικινδυνότητα των συγκεκριμένων βράχων σε μια περιοχή που το καλοκαίρι είναι γεμάτη κόσμο, κι αν ναι, τι αναφέρουν τα συμπεράσματα της μελέτης, κι εάν όχι, μήπως θα έπρεπε να κληθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να κάνουν τους ελέγχους που προβλέπονται.

Μέχρι τότε δε, κι επειδή είναι πιθανό το φαινόμενο να συνεχιστεί, κρίνουμε χρήσιμη την τοποθέτηση μιας πινακίδας που να ενημερώνει τους λουόμενους για τους κινδύνους, προτρέποντάς τους να μην κάθονται ακριβώς κάτω απο το βουνό, αλλά σε κάποια μέτρα απόσταση απο αυτό.

Η ανάρτηση της κυρίας Καραμολέγκου αναφέρει τα εξής :

Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να κάνω γνωστό στους αρμόδιους ότι χθες έπεσε ένας βράχος στην κολλαδα αρκετός για να θρηνουσαμε άνθρωπο εάν ήταν εκείνη την στιγμή εκεί.
Με γυμνό μάτι φαίνεται ότι ευθεία επάνω στην κορυφογραμμή υπάρχουν και άλλοι ετοιμόρροποι.
Το σκέφτηκα πολύ εάν έπρεπε να το γνωστοποιήσω δημόσια.
Πολλοί θα ισχυριστούν μα τι κάνεις , τρομάζεις τον κόσμο;
Εγώ θεώρησα σωστό να πράξω έτσι πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
Μια επί τόπου έρευνα από ειδικούς είναι αναγκαία κατά την γνώμη μου.

Προηγούμενο άρθροΗ δήλωση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιου, για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Επόμενο άρθροΗ ανακοίνωση των διοργανωτών για την ολοκλήρωση του Santorini Experience