Με επίσημη ανακοίνωση του ο ΑΟ Θήρας ανακοίνωσε την απόφαση του να αποσυρθεί από το CEV Cup, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην ομάδα προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή διασπορά του ιού.
Ο ΑΟ Θήρας είχε επικρατήσει με 3-0 την περασμένη εβδομάδα της Ούντεγκεμ και αύριο το πρωί θα αναχωρούσε για το Βέλγιο όπου την Πέμπτη θα διεκδικούσε το εισιτήριο για τους 16 της διοργάνωσης, ωστόσο στις εξετάσεις των τελευταίων ημερών εντοπίστηκαν νέα κρούσματα και οι διοικούντες την ομάδα με βαριά καρδιά πήραν την απόφαση να αποσύρουν την ομάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΟΘ
«Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και σεβόμενοι τα έκτακτα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας ανακοινώνει ότι μετά την πρόσφατη διάγνωση θετικών κρουσμάτων COVID-19 μελών στην αποστολή της ομάδας μας, δεν θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι στο Βέλγιο για τον β’ αγώνα των «32» του CEV Cup με αντίπαλο την VC Oudegem. Μία απόφαση που έγινε δεκτή από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αλλά και την Ευρωπαϊκή  Συνομοσπονδία Βόλεϊ.
Πέρα από τα θετικά ασυμπτωματικά κρούσματα που εντοπίστηκαν, των οποίων ο αριθμός τους είναι τέτοιος που μας επιτρέπει να αγωνιστούμε κανονικά και είναι απόλυτα διαχειρίσιμος, ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό πως όλες μας οι αθλήτριες αλλά και το επιτελείο της ομάδας έχουν πλήρως εμβολιαστεί.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο Υγείας του ΕΟΔΥ αθλήτριες, τεχνικό επιτελείο, αλλά και λοιπά στελέχη της ομάδας, υποβάλλονται στις απαραίτητες και προβλεπόμενες εξετάσεις και βάσει των αποτελεσμάτων χαίρουν άκρας υγείας.
Εν τούτοις, για τυπικούς λόγους, είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι, να τηρήσουμε το προβλεπόμενο διάστημα της υγειονομικής απομόνωσης,  για να προστατεύσουμε τους εαυτούς τους, αλλά και τους γύρω μας, από πιθανή μετάδοση του ιού.
Μετά το 3-0 του α’ αγώνα ο Α.Ο. Θήρας είχε τον α’ λόγο σε μία ακόμη ευρωπαϊκή πρόκριση, ενώ κανονικά έχουν πληρωθεί όλα τα ταξιδιωτικά έξοδα, αλλά και τα έξοδα διαμονής της ομάδας μας στην βελγική έδρα.
Ωστόσο, βάζοντας πάνω από όλα το ύψιστο αγαθό της δημόσια υγείας και σεβόμενοι τα έκτακτα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού, αλλά και τα μέλη της αντίπαλης ομάδας, αποφασίσαμε να ματαιώσουμε το ταξίδι μας και να γράψουμε πρόωρα «τίτλους  τέλους» στη φετινή προσπάθεια του Α.Ο. Θήρας για ευρωπαϊκή διάκριση.
Ευχαριστούμε θερμά την Ε.Ο.ΠΕ,  την CEV, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αμέριστη κατανόηση και συνεργασία τους.
Τέλος σας περιμένουμε ξανά όλους κοντά μας με ασφάλεια στο ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης, για να στηρίξουμε την ομάδα μας και να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες των αθλητριών μας για διάκριση και τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις του αθλήματος.»
Προηγούμενο άρθροVIDEO: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Επόμενο άρθροΗ Πρόεδρος της Δ.Ε. του Συλλόγου Στήριξης Γ.Ν.Θ. στην εκπομπή “Θηραϊκές καλημέρες”