Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος της ειδησεογραφίας να έχει “σταματήσει” στην ταλαιπωρία των 642 επιβατών του πλοίου «Santorini Palace» το οποίο την Δευτέρα 26 Σεπτεβρίου παρουσίασε βλάβη σε μια απο τις μηχανές του, δυστυχώς όμως, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, το πλοίο αποδρομολογήθηκε και δεν πρόκειται να επιστρέψει στο συγκεκριμένο δρομολόγιο τη φετινή χρονιά. Κι αυτό, ενω ακόμη στις περισσότερες σελίδες κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων το πλοίο εμφανίζεται διαθέσιμο.

Αυτή πάντως είναι μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη στο φετινό καλοκαίρι, όπου για πρώτη φορά βλέπουμε τις τιμές των πλοίων για τα ίδια δρομολόγια να κυμαίνονται και να εξαρτώνται από άλλους παράγοντες και κυρίως στη βάση της ζήτησης που υπάρχει και όχι για παράδειγμα των τιμών των καυσίμων ή του “φιξ” περιθωρίου κέρδους ανα δρομολόγιο.

Σε οτι αφορά πάντως τη σύνδεση της Σαντορίνης με το Ηράκλειο την οποία εξυπηρετούσε το συγκεκριμένο πλοίο, με συγκριτικά χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό, δυστυχώς, αυτό που έχουμε να περιμένουμε, είναι περαιτέρω αυξήσεις των τιμών που τείνουν να κάνουν το ταξίδι Σαντορίνη – Κρήτη απαγορευτικό, όχι για διακοπές, αλλά για την κάλυψη βασικών αναγκών σε υγεία, εκπαίδευση και επικοινωνία.

Προηγούμενο άρθροΔιεθνές Συνέδριο Re-Cult MAGNUM «Νέες τάσεις και προοπτικές ανάπτυξης και προώθησης του Θρησκευτικού – Προσκυνηματικού Τουρισμού» 6-8/10 στη Σύρο απο την Ι.Μ. Σύρου
Επόμενο άρθροΠεριοδεία του Φίλιππου Φόρτωμα σε Σαντορίνη, Θηρασιά, Σύρο και Πάρο