Ύστερα από τη λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ, στις 30/09/2021, καθώς και της θέσης μου ως Εντεταλμένου Συμβούλου στην Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας, ενημέρωσα την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για  την επιθυμία μου, μη ανανέωσης της θητείας μου για οικογενειακούς λόγους υγείας.

Ολοκληρώνοντας ένα σημαντικό κύκλο στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Υπουργό Υγείας για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου να αναλάβω αυτή τη θέση ευθύνης. Επίσης ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την συνεργασία μας αλλά και για την στήριξή του με συνεχείς αποσπάσεις ιατρών, οποτε υπήρχε ανάγκη,  με  κύριο γνώμονα πάντα το πολύτιμο αγαθό της υγείας και την δυνατότητα πρόσβασης σ’ αυτή όλων των νησιωτών και επισκεπτών του νησιού μας καθώς και των γύρω νησιών.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά, τους Διευθυντές, τους Προϊστάμενους,  το Ιατρικό Προσωπικό, τη Νοσηλευτική Υπηρεσία,  όλους τους Εργαζόμενους και Συνεργάτες του Γ.Ν. Θήρας, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΕΜΥ,  για τη πολύ καλή συνεργασία που είχαμε. Μαζί μπορέσαμε να πετύχουμε, όσα καταφέραμε σ’ αυτούς τους δύσκολους μήνες διαχείρισης της πανδημίας του Covid-19. Ξέρουμε ότι δε παραδίδουμε ένα νοσοκομείο στην εντέλεια, όπως οι περισσότερες δημόσιες υγειονομικές μονάδες της χώρας, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όμως συστρατευθήκαμε όλοι μαζί με υπερβάλλοντα ζήλο και κάτω από αντίξοες συνθήκες έχοντας πάντα ως κοινό στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, την εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και τον προγραμματισμό δράσεων που θα επιτρέψουν και στο μέλλον το Νοσοκομείο μας να διατηρήσει τη φήμη του ως ένα από τα καλύτερα Νοσοκομεία της Περιφέρειας. Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίηση μου, που ύστερα από πολύ προσπάθεια το Νοσοκομείο πλέον έχει 8 ειδικευμένους ιατρούς περισσότερους απ’ την έναρξη της θητείας μου. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έχει μια πολύ έμπειρη ιατρό, η οποία έχει οργανώσει άψογα το τμήμα.  Το Γυναικολογικο – Μαιευτικο από 1 γυναικολόγο έχει πλέον 3 και 4 Μαίες, οι οποίοι πραγματοποιούν,  τοκετούς σχεδόν σε καθημερινή βάση. Καταφέραμε να στελεχωθεί με 3 ιατρούς το Ορθοπεδικό τμήμα, το οποίο ήταν κλειστό 6 μήνες, ενώ είναι αποδεδειγμένο ότι η πλειοψηφία των περιστατικών, ιδίως την θερινή περίοδο είναι ορθοπεδικής φύσεως. Τέλος λειτουργεί ένα πλήρως εξοπλισμένο Οφθαλμολογικό ιατρείο.

Είμαι σιγουρος ότι όλοι σας θα συνεχίσετε να υπηρετείτε το Νοσοκομείο και το Κοινωνικό σύνολο με την ίδια ένταση και τον ίδιο ζήλο που το κάνατε μέχρι τώρα.

Οφείλω όμως και ένα μεγάλο ευχαριστώ από βάθους καρδιάς στις Αρχές του Τόπου καθώς και στη πλειοψηφία των πολιτών του νησιού που με υποδέχτηκαν στο νησί τους, με στήριξαν και με αγκάλιασαν δίνοντάς μου κάθε μέρα τη δύναμη να προσπαθώ για το καλύτερο και να είμαι πάντα στη διάθεση όλων, οποιαδήποτε στιγμή με χρειάζονταν.

Σας ευχαριστώ όλους!

Με εκτίμηση

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΟΣ

Εντεταλμένος Σύμβουλος του Γ.Ν. Θήρας

Προηγούμενο άρθροΈπαρχος Θήρας: “Στην αλληλεγγύη προς τους σεισμόπληκτους της Κρήτης, η Σαντορίνη παρούσα”
Επόμενο άρθροΟ Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας μας ξεναγεί στο Καστέλι του Εμπορείου Θήρας