Οι Βρετανοί, που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, πρέπει να κάνουν διακοπές στις πορτοκαλί χώρες χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να μείνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2 και της Jet2holidays, Steve Heapy, σχολιάζοντας θετικά σχετικές πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην Daily Telegraph.

Προορισμοί όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Ελλάδα και η Μάλτα θα πρέπει να είναι όλοι διαθέσιμοι για ταξίδια χωρίς καραντίνα, τόνισε ο Steve Heapy, αποκαλύπτοντας ότι ο όμιλος της jet2 συνεργάζεται με την κυβέρνηση για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού, τόνισε το αφεντικό της jet2, σχεδιάστηκε για να προστατεύει τους ανθρώπους από τον κορωνοϊό και  να μπορούν να απολαύσουν ξανά τις ελευθερίες τους.  Εάν δεν επιτρέπεται σε αυτούς που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου  να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να απολαύσουν τις διακοπές τους, ποιος είναι ο σκοπός του προγράμματος εμβολιασμού; αναρωτήθηκε. Ο κ.Heapy τόνισε ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις για εμβολιασμό και τώρα ήρθε η ώρα για όλους να απολαύσουν τα οφέλη από την προστασία του εμβολιασμού.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η  κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός από τα ποσοστά των εμβολιασθέντων, υπολογίζει για τα διεθνή ταξίδια και τα ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού σε χώρες και περιοχές.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, είπε, προορισμοί όπως η Μάλτα, οι Βαλεαρίδες Νήσοι και πολλά νησιά στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι ανοιχτά σε παραθεριστές από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ανυπομονούμε να πετάξουμε ξανά σύντομα και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να το επιτύχουμε», υπογράμμισε ο κ.Heapy, μιλώντας στο Sky News.

Σημειώνεται ότι ο υπεύθυνος για τα δημοσιονομικά γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Jesse Norman, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το άνοιγμα των διακοπών στους Βρετανούς με διπλό εμβολιασμό. Όμως, εξετάζεται και η εξέλιξη της μετάλλαξης Delta ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr

Προηγούμενο άρθροVIDEO: “Γίνε Αγάπη” – Την Κυριακή 20 Ιουνίου στο SAF
Επόμενο άρθροCLIMPACT: 2ο Φόρουμ για την Κλιματική Αλλαγή και τον Τουρισμό στις 25/6