Τα νησιά της Ελλάδας και της Ισπανίας αναμένεται να μπουν στην πράσινη λίστα των χωρών του Ηνωμένου Βασίλειου από τις 8 Ιουνίου, ακόμα κι αν η ενδοχώρα μπορεί να παραμείνει στο «πορτοκαλί», σύμφωνα με δηλώσεις Βρετανών υπουργών.

Ο υπουργός Αερομεταφορών, Robert Courts, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τα δημοφιλή τουριστικά νησιά με χαμηλά κρούσματα διαφορετικά, όπου αυτό είναι εφικτό, κατά την επόμενη αξιολόγηση προορισμών.

Ο υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, δήλωσε στο BBC ότι είναι βέβαιο πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι, όπου υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση με νησί και επομένως το νησί είναι προσβάσιμο χωρίς ενδιάμεση στάση στην ενδοχώρα, θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά. Αυτό κάναμε και πέρυσι, είπε.

Έτσι, τα Κανάρια, οι Βαλεαρίδες και τα ελληνικά νησιά, τα οποία έχουν ικανά ποσοστά κρουσμάτων για να μπουν στην πράσινη λίστα, ενδέχεται να μπουν στους ασφαλείς προορισμούς για διακοπές των Βρετανών. Εκτός από αυτά, πράσινα μπορεί να χαρακτηριστούν και άλλα νησιά της Μεσογείου και της Καραϊβικής.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr

Προηγούμενο άρθροΠΟΞ προς κυβέρνηση: Στηρίξτε τα ξενοδοχεία!!! – Επιστολή
Επόμενο άρθροΟ Γιατρός – Καρδιολόγος κ. Βασίλης Νομικός στην εκπομπή “Θηραϊκές καλημέρες”