Την προσθήκη επιπλέον χωρών στην πράσινη λίστα για ταξίδια χωρίς καραντίνα καθώς και την αλλαγή των απαιτήσεων τεστ για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής σεζόν ζητούν οι ηγέτες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από τη βρετανική κυβέρνηση.

Τα αιτήματα αυτά προέρχονται από διευθυντές μεγάλων αεροπορικών εταιριών όπως η British Airways, η Virgin Atlantic, η EasyJet και η Ryanair αλλά και από μεγάλους τουρ οπερείτορ όπως η TUI και η Jet2, και διατυπώθηκαν μετά τις πιέσεις του καγκελάριου Rishi Sunak για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Ο κ. Sunak σε επιστολή του προς τον βρετανό πρωθυπουργό προειδοποιεί ότι οι τρέχουσες περικοπές στα ταξίδια βλάπτουν την οικονομία και τον τουρισμό.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, Huw Merriman, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι μια πιθανή νέα κατηγορία πορτοκαλί λίστας παρακολούθησης θα θεωρηθεί ως ένα τεράστιο απαγορευτικό που θα προκαλέσει κατάρρευση των κρατήσεων στις χώρες τις οποίες θα αφορά.

Οι επικεφαλής της τουριστικής βιομηχανίας ισχυρίζονται σε επιστολή τους προς τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών Grant Shapps ότι ο κόσμος έχει αλλάξει από τη σύλληψη της ιδέας του συστήματος χρωματικής κωδικοποίησης και ότι το «πράσινο» θα πρέπει να γίνει η αυτόματη επιλογή, δεδομένων των αλλαγών στην εξίσωση κινδύνου και ως αντικατοπτρισμός της προσέγγισης των περιορισμών εσωτερικού.

Σε αυτή τη βάση, επισημαίνουν, δεν υπάρχει λόγος ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένων αγορών-κλειδιά όπως οι ΗΠΑ, η Καραϊβική και άλλες, δε μπορεί να γίνει πράσινο την ερχόμενη εβδομάδα εγκαίρως για το υπόλοιπο της υψηλής καλοκαιρινής σεζόν.

Εάν η πολιτική για τα τεστ παραμείνει ως έχει, με επιβάρυνση κόστους, υπογραμμίζουν, θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη Βρετανική αεροπορία, έχοντας ως συνέπεια, κατά μέσο όρο, έως 100 λίρες φόρων στις πτήσεις.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας, η ανάκαμψη της αεροπορίας του Ην. Βασιλείου έχει καθυστερήσει σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι κρατήσεις στη Γερμανία βρίσκονται στο 60% των επιπέδων του 2019 και στη Γαλλία στο 48%, ενώ στο Ην. Βασίλειο μόλις στο 16%.

Δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι σε ένα τόσο ζωτικό καλοκαίρι, και σας καλούμε να ενεργήσετε, τονίζουν οι εκπρόσωποι του κλάδου.

Επί του παρόντος, οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στη Βρετανία από πορτοκαλί χώρα, ενώ η χώρα αναμένεται να άρει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες που φτάνουν σε κόμβους σε «κόκκινες» χώρες.

Αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες που ταξιδεύουν μέσω κόμβων όπως το Άμπου Ντάμπι, το Μπαχρέιν, η Ντόχα, το Ντουμπάι και η Κωνσταντινούπολη δεν θα περνούν από καραντίνα, ακόμη κι αν χώρες όπως το Κατάρ, η Τουρκία και τα ΗΑΕ παραμένουν στην κόκκινη λίστα.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr

Προηγούμενο άρθροΥΠΑ: Νέα notam, τι ισχύει για πτήσεις προς νησιά
Επόμενο άρθροTUI UK: Ξεκίνησε τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων μετά από 15 μήνες – Ψηλά στην δημοφιλία τα ελληνικά νησιά