Στη μισή Σαντορίνη είναι σκοτάδι κι η υπόλοιπη κακοφωτίζεται, και κανείς δεν ενημερώνει για πόσο ακόμη και γιατί.
 
Το κανονικό, ή “κανονικότητα”, σύμφωνα με τη νέα λέξη που αποτέλεσε μόδα τα τελευταία χρόνια, είναι οι πολίτες να ζητούν και να διαμαρτύρονται για καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες, και οι πολιτικοί, οι εκλεγμένοι δηλαδή από το λαό, να προσπαθούν, μεταξύ άλλων, έμπρακτα, να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πρώτων, παρέχοντάς τους ποιοτικές υπηρεσίες και πλαίσιο ασφάλειας.
 
Η πρόσφατη αδιανόητη τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 60 σχεδόν αθώους νέους ανθρώπους, δικαίως εξόργισε τους πολίτες, μιας και πίσω απο το “κορυφαίο” λάθος, αποκαλύφθηκε σειρά λανθασμένων ή απερίσκεπτων, επιλογών, χρόνιων δυσλειτουργιών και παραλείψεων καθώς και κραυγαλέας ανευθυνότητας.
 
Το τραγικό γεγονός, αυτονόητο είναι οτι δεν άφησε ασυγκίνητους και ανεπηρέαστους  τους πολιτικούς, τόσο ως πολίτες όσο και ως επαγγελματίες.
 
Το θέμα λοιπόν είναι τι καλύτερο κάνουν για να υπηρετήσουν κι εξυπηρετήσουν τους πολίτες και πως αντιμετωπίζουν κάθε θέμα που εχει να κάνει με την ασφάλειά τους.
 
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε οτι μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου του νησιού αλλά και των χώρων στάθμευσης, δεν φωτίζονται, είτε καθόλου, είτε φωτίζονται ανεπαρκώς, με τα περισσότερα από τα  φωτιστικά του Δήμου να μην λειτουργούν.
Σε τόσο μεγάλη έκταση μάλιστα που αρχικά θεωρήσαμε οτι θα πρόκειται για βλάβη στην ηλεκτροδότηση, κι οχι στον φωτισμό.
 
Κι ενω η κατάσταση είναι αναμφίβολα επικίνδυνη, μιας και οι δρόμοι είναι εντελώς σκοτεινοί αφού δεν φωτίζονται από πουθενά, ούτε απο παρακείμενα μαγαζιά, κι ενώ πλέον αντενδείκνυται εντελώς να περπατά κανείς στην άκρη των δρόμων, μιας και δεν υπάρχουν ούτε πεζοδρόμια,  καμιά δημόσια αρχή δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση για το γεγονός!
 Ούτε ως ενημέρωση, ούτε ως απολογία, ούτε ως απάντηση σε αρκετές σχετικές αναφορές στο διαδίκτυο.
 
Οδηγούμε και κυκλοφορούμε στα σκοτεινά σε δρόμους και πάρκινγκ, άνθρωποι όλων των ηλικιών και αναγκών, και κανείς εκλεγμένος δεν έχει συνειδητοποιήσει το γεγονός ώστε να βγεί μια ανακοίνωση.
Για να ξέρουμε για πόσο ακόμη αλλά και γιατί υπάρχει αυτή η κατάσταση.
 
Γνωρίζουμε οτι το θέμα του προβληματικού φωτισμού στο νησί έχει απασχολήσει αρκετές φορές, και πρόσφατα, το Δημοτικό Συμβούλιο, με τον δήμαρχο να έχει ανακοινώσει οτι αναμένεται να δημοπρατηθεί μια εκτεταμένη και υψηλού κόστους εργολαβία για την συντήρηση κι αντικατάσταση των φωτιστικών του Δήμου. Επειδή όμως αυτή η μέρα καθώς φαίνεται θα αργήσει, εμείς ρωτάμε για το .. απόψε αλλά και για το άμεσο μέλλον. Τι συμβαίνει με τον φωτισμό του νησιού; Γιατί δεν λειτουργούν δεκάδες φωτιστικά;
 
Δεν θα αποτελέσει τραγωδία, ένα φυσικά απευκταίο, μικρό ή σοβαρό τροχαίο ατύχημα σε σημείο που δεν λειτουργεί ή δεν υπάρχει φωτισμός; Εκεί ποιός θα αναλάβει την ευθύνη…;
 
Απευχόμενοι κάθε κακό, ρωτάμε κάθε υπεύθυνο για το θέμα, γιατί δεν λειτουργεί ο δημόσιος – δημοτικός φωτισμός στη Σαντορίνη;
Προηγούμενο άρθροΝέες διαδικτυακές δράσεις για εφήβους και γονείς θα πραγματοποιηθούν από το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»
Επόμενο άρθροΣτατιστικά στοιχεία τροχαίων ατυχημάτων και παραβάσεων το Φεβρουάριο. 13.531 οι έλεγχοι, 1.485 οι παραβάσεις