Ο πρόεδρος της ΠΟΞ εκφράζει την ανησυχία του για τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία. Η πληρότητα για τα Φώτα δεν ξεπερνά το 50%.

Δεν βλέπω να “ασπρίζει η μέρα” μετά τα Φώτα, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Open, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρης Τάσιος, τονίζοντας ότι είναι πολύ χαμηλές οι πληρότητες στα ξενοδοχεία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ εξέφρασε την ανησυχία του για τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία, καθώς η πληρότητα για τα Φώτα δεν ξεπερνά το 50%, ενώ αγωνία υπάρχει στην ελληνική ξενοδοχία για  μετά τις 10 Ιανουαρίου, καθώς το μεγάλο στοίχημα είναι το τι θα γίνει μετά την εορταστική περίοδο. Τα νέα μέτρα και η μετάλλαξη “Όμικρον” προκαλούν δεύτερες σκέψεις σε όσους έχουν προχωρήσει σε κρατήσεις και ειδικότερα στις οικογένειας, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Τάσιος ανέφερε ότι τα ξενοδοχεία αστικού τύπου μπαίνουν στον Ιανουάριο με 20% μέση πληρότητα σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Ακόμη, έχουν ακυρωθεί μεγάλες κλαδικές εκθέσεις.
Δεν αρκούν οι μέρες της εορταστικής περιόδου, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, που όντως οι πληρότητες έφτασαν στο 85-90%.

Με βάση τις κρατήσεις, οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν να αποχαιρετήσουν το 2021 και να υποδεχτούν το 2022 στο νομό Ιωαννίνων, το Πήλιο, την ορεινή Αρκαδία, την Αράχωβα, τα Λουτρά Πόζαρ, αλλά και στις πόλεις όπου έχουν στηθεί χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα.

Οι εορταστικές κρατήσεις προέρχονται από Έλληνες, αφού λόγω της πανδημίας και των μέτρων, το ποσοστό του εισερχόμενου τουρίστα δεν ξεπερνά το 5%. «Τις γιορτές του 2019, ο εισερχόμενος τουρισμός ήταν 30%. Στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν επισκέπτες από τα Βαλκάνια, από Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, αλλά και από το Ισραήλ, στη δε Αθήνα από χώρες της Ευρώπης. Στη βόρεια Ελλάδα ήταν στο “παιχνίδι” επίσης η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη. Φέτος, ο εισερχόμενος τουρίστας δεν ξεπερνάει το 5% κι αυτό οφείλεται στην πανδημία και τα μέτρα που ισχύουν παντού», είπε ο κ. Τάσιος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ σημείωσε πως το 2021 «κλείνει στα ξενοδοχεία με πληρότητα περίπου 50%-60% σε σχέση με το 2019» και με αφορμή τους μήνες που ακολουθούν μετά τις γιορτές, συμπλήρωσε πως «έχει ανοίξει ένας διάλογος με την κυβέρνηση για μέτρα στήριξης. Το βασικότερο είναι το ενεργειακό που εκτοξεύτηκε και δεν βοηθά για να κάνουμε και καλύτερες τιμές».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γρηγόρη Τάσιου, ΕΔΩ.

Πηγή: https://money-tourism.gr

Προηγούμενο άρθροΜαταιώνονται οι επισκέψεις στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Επόμενο άρθροΦίλιππος Φόρτωμας: “Με γεμίσατε με αγάπη και μου δώσατε μεγάλη δύναμη!”