Με αφορμή την επερχόμενη επετειακή 60η αιμοδοσία της τράπεζας αίματος Σαντορίνης 2-10 Οκτωβρίου 2021 και έχοντας υπηρετήσει στο όμορφο νησί σας, στη θέση του Διευθυντή της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, για μια τριετία και πλέον, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τους Σαντορινιούς και να παρακολουθήσω από κοντά  πολλές από τις προηγούμενες αιμοδοσίες του νησιού. Γνώρισα τους υπεύθυνους της τράπεζας αίματος που με απαράμιλλο ενθουσιασμό και ενέργεια διοργάνωναν αυτή τη μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού και της προσφοράς. Οι πραγματικοί όμως πρωταγωνιστές ήσασταν όλοι εσείς ντόπιοι και ξένοι που κατά δεκάδες και εκατοντάδες τρέχατε στα σημεία αιμοδοσίας να καταθέσετε την δική  σας ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο. Προσφορά που μπόρεσα να εκτιμήσω καλύτερα από την νέα μου θέση στην αιμοδοσία του ΠΑΓΝΗ, ζώντας καθημερινά την αγωνία του τμήματος για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου σε αίμα και τα παράγωγά του.

Σας εύχομαι ολόψυχα άλλη μια επιτυχημένη αιμοδοσία, με αθρόα συμμετοχή μιας και οι ανάγκες του νοσοκομείου Παίδων είναι αυξημένες και ελπίζω στο μέλλον σε μια πιο ενεργό συνεργασία της τράπεζας αίματος Σαντορίνης και της αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ, προς όφελος των Σαντορινιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Η Σαντορίνη και οι κάτοικοί της είναι και θα παραμείνουν φωτεινό παράδειγμα πανελλαδικά αλλά και πανευρωπαϊκά στην εθελοντική προσφορά ζωής στην εθελοντική προσφορά αίματος.

Με αγάπη και εκτίμηση

Βαρκαράκης Γεώργιος

Ιατρός αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ

Προηγούμενο άρθροVIDEO: Σαντορίνη και Ρωσία – Η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδας κα Α. Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη
Επόμενο άρθροΔήμος Θήρας: Μεγάλη αύξηση των διεθνών αφίξεων για τον Αύγουστο