Ενώ η Πολιτεία έχει απαγορεύσει για τρίτη χρόνια την έκδοση νέων αδειών ξενοδοχείων στη Μύκονο με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρ’όλ’ αυτά, και υπερβαίνοντας το ίδιο το Νομοθέτημά της,  εξαιρεί απο αυτό τους εγκεκριμένους οργανωμένους τουριστικους υποδοχείς (ΕΣΧΑΣΕ,ΕΠΣ), τις μεγάλες δηλαδή στρατηγικές επενδύσεις.

Αντιδρώντας στο γεγονός, ο Δήμος Μυκόνου ύστερα απο απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κατέθεσε αίτηση ακύρωσης για την απόφαση αυτή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, νέων οικοδομικών αδειών και την ολοκλήρωση υλοποίησης εγκεκριμένων οργανωμένων τουριστικών υποδοχέων, στην εκτός σχεδίου περιοχή του νησιού, σε απόκλιση με τα όσα θα προβλέψει το υπό εκπόνηση Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, κατέθεσε ο Δήμος Μυκόνου και ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Μυκόνου, αυτό είναι μία αντίδραση σε κατασκευή τουριστικών μονάδων, που δεν παρέχουν τις απαιτούμενες εγγυήσεις μιας βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού, κάτι το οποίο είναι και το ζητούμενο.

Ενδιαφέρον έχει να αναφερθεί οτι ανάλογο αίτημα απο πλευράς Σαντορίνης έχει ζητήσει να τεθεί ο επικεφαλής της Θηραικής Πολιτείας και πρώην δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος, ο οποίος έχει σαφώς αναφέρει οτι δεν θα έπρεπε να εξαιρούνται της απαγόρευσης έκδοσης νέων οικοδομικών ξενοδοχείων οι “οργανωμένοι τουριστικοί υποδοχείς” δηλαδή οι μεγάλες επενδύσεις οι οποίες όχι μονο εξαιρούνται αλλά και επιδοτούνται και οικονομικά απο το κράτος.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς αναφέρει τα ακόλουθα: 

Ενώ η Πολιτεία έχει απαγορεύσει, για τρίτη χρονιά, την έκδοση νέων αδειών ξενοδοχείων στη Μύκονο με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξαιρούνται οι εγκεκριμένοι οργανωμένοι τουριστικοί υποδοχείς (ΕΣΧΑΣΕ,ΕΠΣ), οι μεγάλες δηλαδή στρατηγικές επενδύσεις.
Με αίσθημα ευθύνης και από θέση αρχής ο Δήμος Μυκόνου, κατόπιν και απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, κατέθεσε αίτηση ακύρωσης για την απόφαση αυτή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Θέλουμε να αποτρέψουμε την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών και την ολοκλήρωση υλοποίησης εγκεκριμένων οργανωμένων τουριστικών υποδοχέων στην εκτός σχεδίου περιοχή του νησιού σε απόκλιση με τα όσα θα προβλέψει το υπό εκπόνηση Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
Αντιδρούμε απέναντι στην ανισότητα και στην αδικία και ειδικότερα στην κατασκευή τουριστικών μονάδων που αδειοδοτούνται αποκλειστικά με πρωτοβουλία και ευθύνη τους κράτους χωρίς καμία συμμετοχή του Δήμου μας και χωρίς να παρέχονται οι απαιτούμενες εγγυήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ Του OTA A βαθμού <<Δήμου Μυκόνου>>, με ΑΦΜ 090235079, ΔΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ, με έδρα στη Μύκονο, όπως νομίμως εκπροσωπείται. KATA Της με αρ.ΥΠΕΝΔΠΟ1800/201/10.8.22 αποφάσεως του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα <<Παράταση αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές νήσων Μυκόνου και Θήρας (Ν.Κυκλάδων)>> (ΦΕΚ ÎÎ 500/11.08.2022) (αίτημα μερικής ακυρώσεως κατά το αιτητικό της παρούσας) ΚΑΙ Του Ελληνικού Δημοσίου, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας."

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Προηγούμενο άρθροΕπέκταση εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου Καυσίμων σε κατοίκους μικρών νησιών
Επόμενο άρθροΥπο παρακολούθηση το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος από διεθνή ομάδα επιστημόνων