Σε ανακοίνωση του Δήμου Θήρας αναφέρεται οτι  :

 

Με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο κ Κωνσταντίνο Σκούμα και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, συναντήθηκε διαδοχικά ο δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, διεκδικώντας την ουσιαστική και άμεση στελέχωση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Σαντορίνης.

     Σε μία σεζόν που εξελίσσεται εντυπωσιακά από πλευράς τουριστικής κίνησης, η παγίωση αισθήματος ασφάλειας στον επισκέπτη αλλά και το μόνιμο κάτοικο της Σαντορίνης αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

     Η πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας ενστερνίστηκαν απόλυτα τα επιχειρήματα και το αίτημα του Δημάρχου και προχώρησαν στη στελέχωση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήρας, αυξάνοντας τον αριθμό των υπηρετούντων στην υπηρεσία σε ποσοστό 50% επιπλέον του 2021 .

     Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του και ευχαρίστησε τον Υπουργό και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ για την άμεση ανταπόκρισή τους τονίζοντας ότι “με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε  τις προϋποθέσεις ώστε η Σαντορίνη να αποτελεί έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.”  Τόνισε δε ότι από την πλευρά του ο Δήμος Θήρας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα στελέχη της Αστυνομίας που τοποθετούνται στο νησί να διευκολύνονται ως προς τη διαμονή τους.

Προηγούμενο άρθροΚ.Μητσοτάκης : Ο τουρισμός πρέπει να είναι ελκυστικός όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και στους εργαζομένους του
Επόμενο άρθροΔιορίστηκε μεταβατική Δ/σα Σύμβουλος στην Α.Ε.Μ.Υ. που διαχειρίζεται το Νοσοκομείο της Σαντορίνης