Σε ένα ανεπανάληπτο σόου σκληρού λαϊκισμού και κατά- συκοφάντησης ενός ολόκληρου νησιού  των θεσμών και των κατοίκων  του, προέβη από το βήμα της Βουλής και κατά την διάρκεια της εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτησης για την πανδημία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Χωρίς  στοιχεία και επικαλούμενος τα εμετικά άρθρα της εφημερίδας του κόμματός του, μίλησε για την επανα -κίνηση του Τουρισμού από τον πρωθυπουργό και το όνομα της Σαντορίνης με το  ηλιοβασίλεμά έφτασε σε κάθε πολίτη σε όλη την υδρόγειο από 80 ξένουςανταποκριτές και αντίστοιχων κορυφαίων μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο.
Μίλησε για κατασπάθιση δημοσίου χρήματος . Για Βενζινάδικα και τιμολόγια, για συζύγους Υπουργών και παρατρεχάμενων, καταχειροκροτούμενος από τους Βουλευτές του για τις δήθεν «σοβαρές» αποκαλύψεις του.
Εμείς , αντιπαράθεση με τον λαϊκισμό δεν θα κάνουμε.
Αντιπαράθεση με τους ντόπιους αντιπροσώπους του επίσης δεν θα κάνουμε.
Γιατί τους είδε ο Θηραίος πολίτης να διαμαρτύρονται έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας και να φωνάζουν άνευ λόγου και αιτίας.

Γιατί αυτή ήταν η προσφορά τους, στην υπερ-προσπάθεια της Σαντορίνης να στείλει το μήνυμα σε όλο τον κόσμο πως η Ελλάδα είναι  ασφαλής προορισμός και πως πρέπει οι επισκέπτες  να την εμπιστευτούν.
Το μισό Υπουργικό Συμβούλιο που τον συνόδευσε δεν ήρθε στο νησί για τουρισμό, αλλά για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα στις υποδομές του και να δρομολογήσει λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
Και οι πολίτες της Σαντορίνης το γνωρίζουν από πρώτο χέρι, γιατί είδαν υπουργούς στη χωματερή, στα εργοστάσια ανακύκλωσης, στον Αθηνιό, στον Μονόλιθο.
Είδαν και άκουσαν  τους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό να δηλώνουν μπροστά στους φορείς του νησιού μας ότι θα στηρίξουν τον πρώτο τουριστικό προορισμό της χώρας.
Και σύντομα θα ξανάρθουν για να ανακοινώσουν την έναρξη της υλοποίησης του μεγάλου αναπτυξιακού προγράμματος που θα απαλλάξει το νησί μας από τα κακώς κείμενα και θα το βάλει στο δρόμο της προόδου.
Θα περίμενε κανείς αυτές τις ώρες από τον κ. Τσίπρα να ταυτιστεί με την κυβερνητική γραμμή ενίσχυσης των επιχειρήσεων του τουρισμού και να μην αποδοθεί σε μια  στείρα αντιπαράθεση.
Όμως οι συνήθειες του παρελθόντος δεν ξεχνιούνται.
Δυστυχώς η Σαντορίνη πλήρωσε για μια ακόμα φορά την στυγνή πολιτική εκμετάλλευση του brandnameτης.
Όχι για καλό όμως, αλλά για εντυπωσιασμό για αντιπολιτευτική τακτική και καταστροφολογία.

Ο Πρόεδρος

Ματθαίος Δαρζέντας

Προηγούμενο άρθροΠΝΑΙ: Επικαιροποιημένες οδηγίες για διαχείριση κρούσματος COVID-19 στον αθλητισμό
Επόμενο άρθροΜανώλης Καραμολέγκος στο Euronews: “Κάναμε τα πάντα για να μη θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια κανενός στη Σαντορίνη”