Την προανήγγειλαν και την έκαναν τελικά την διαμαρτυρία ενάντια στην χρήση ιπποειδών στη Σαντορίνη για την μετακίνηση επισκεπτών απο και προς το λιμάνι των Φηρών, φιλοζωικές ακτιβιστικές οργανώσεις, όπως είχαμε αναφέρει προ ημερών σε σχετικό άρθρο μας, παίρνοντας σοβαρές αποστάσεις και αντιμετωπίζοντας με καχυποψία αυτές τις μορφές διαμαρτυρίας αλλά, κυρίως, το περιεχόμενο των καταγγελιών, που ξεκινώντας απο την “κακοποίηση” των ζώων, καταλήγουν να ζητούν τη διακοπή αυτής της δραστηριότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του euronews.com

“Φιλοζωικές ακτιβιστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν χθες Τρίτη 28 Σεπτεβρίου στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, προκειμένου να διαδηλώσουν για την κακομεταχείριση των γαϊδουριών στη Σαντορίνη.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Όχι στη βία των ιπποειδών», ζήτησαν να σταματήσει άμεσα η εργαλειοποίηση των ζώων καθώς χρησιμοποιούνται ως μέσα μεταφοράς για τους τουρίστες.

Παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι καταγγελίες για τραυματισμούς ζώων στο νησί πέφτουν «βροχή», όπως αναφέρουν οι ακτιβιστές, κανείς δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει η κατάσταση. Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι η κακομεταχείριση των γαϊδουριών προωθεί μια κακή εικόνα για την Ελλάδα στο εξωτερικό.

«Υπάρχουν μοντέρνοι τρόποι για να μετακινηθείς. Και το ίδιο ισχύει στη Σαντορίνη. Οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν την ελληνική φύση χωρίς να μεταφέρονται με τα ζώα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ακτιβιστής και μέλος της ομάδας «PETA Animal Rights», Γενς Βογκτ.”

 

https://gr.euronews.com/2022/09/28/ellada-diamartyria-aktiviston-gia-ta-gaidourakia-sti-santorini

Ρεπορτάζ γιοα την διαμαρτυρία δημοσίευσε και η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, το οποίο μπορείτε να δείτε εδω : www.efsyn.gr/ellada/koinonia/360877_diamartyria-gia-martyrio-poy-trabane-ta-gaidoyrakia-sti-santorini 

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία του Φίλιππου Φόρτωμα σε Σαντορίνη, Θηρασιά, Σύρο και Πάρο
Επόμενο άρθροTo μήνυμα του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2022-Νέες τεχνολογίες για μία πιο πράσινη ναυτιλία