Στην ανακοίνωσή της για το οδυνηρό γεγονός η Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Με συνοχή καρδίας η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας αναγγέλει την προς Κύριον εκδημία του Καθηγουμένου αυτής Γέροντος Δαμασκηνού. Παρακαλούμε εύχεσθε για την ανάπαυση της ψυχής του. Με νεώτερη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε για τα της εξοδίου ακολουθίας. Η ευχή του να είναι μαζί μας.
https://www.facebook.com/iprophetouelioutheras

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το γεγονός η Μητρόπολη Θήρας αναφέρει τα ακόλουθα :
Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού & Νήσων, με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Γαβαλά, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το έτος 1965. Το έτος 1987 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και το ίδιο έτος χειροτονήθηκε διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Πειραιώς κυρό Καλλίνικο. Το έτος 1991 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στο Αίγιο από τον Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, πλησίον του οποίου υπηρέτησε την εν λόγῳ Ιερά Μητρόπολη ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, δραστηριοποιηθείς σε σημαντικούς τομείς όπως της Νεότητος και της Φιλανθρωπίας. Το έτος 1997 προσήλθε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού & Νήσων (όπου διηκόνησε και ως Πρωτοσύγκελλος κατά τα έτη 2002-2004) και εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας της οποίας ηγουμένευσε από τις 31 Ιουλίου του έτους 1998 έως και σήμερα και την οποία ανεκαίνισε εκ βάθρων. Ως Πνευματικός οδήγησε τα βήματα πολλῶν ευλαβῶν νέων στο Ιερό Θυσιαστήριο. Εκοιμήθη την Κυριακή 19η Μαρτίου (της Σταυροπροσκυνήσεως) του έτους 2023.

https://www.facebook.com/imthiras

Προηγούμενο άρθροΜελέτες Ενεργειακής Αναβάθμισης  έξι Νοσοκομείων των νησιών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Επόμενο άρθροΤι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω ή, ακόμη χειρότερα, τι’χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα..