Ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και τοποθετήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήρας της 18ης Μαΐου

Από πλευράς της Θηραϊκής Πολιτείας κατατέθηκαν ερωτήσεις για τα δύο πάρκινγκ στα Φηρά που έχει νοικιάσει ο Δήμος Θήρας εδω και 4 χρόνια αλλά παραμένουν κλειστά χωρίς να έχουν γίνει σε αυτά οι απαραίτητες εργασίες,  για τα απορρίμματα που συσσωρεύονται σε συγκεκριμένα σημεία στο κέντρο των Φηρών, για τα φωτιστικά που βρίσκονται κοντά στην πιάτσα των ταξί τα μισά εκ των οποίων είναι σπασμένα και δεν λειτουργούν, για καταγγελία σύμφωνα με την οποία στο Φηροστεφάνι κατασκευάζεται τοιχίο στην καλντέρα χωρίς άδεια, καθώς και για την επικινδυνότητα εγκαταλελειμμένου κτιρίου ιδιοκτησίας του ιδρύματος Συρίγου.

Απο πλευράς του, ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Ζώρζος σχετικά με τη διαχείριση του ΧΑΔΑ απο την 1η του Οκτώβρη, οπότε και λήγει η δυνατότητα που ψηφίστηκε στη Βουλή και επιτρέπει στο Δήμο Θήρας να χρηματοδοτεί απευθείας τη διαχείριση των σκουπιδιών, ρώτησε αν και πότε θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικός διαγωνισμός τουλάχιστο ετήσιος, για την εύρεση εργολάβου για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο κύριος Χάλαρης απο την παράταξη “Τώρα για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” του κ. Ορφανού ανέφερε οτι δεν έχει ακόμη φτιαχτεί το πάρκινγκ στο ΚΕΠ, καθώς και οτι η Οία την οποία επισκέπτεται το σύνολο των επισκεπτών της Σαντορίνης έχει σοβαρά προβλήματα που παραμένουν άλυτα, ενώ ανέφερε οτι στις 31.12 λήγει η άδεια του κοινοτικού λεωφορείου της Οίας που παραμένει ανενεργή τα τελευταία τρία χρόνια.

Απο πλευράς του ο επικεφαλής του συνδυασμού “Τώρα, για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” Μανόλης Ορφανός ρώτησε σε ποιά φάση βρίσκεται σήμερα η εργολαβία καθαριότητας, σε ποιό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της “Μαυροσυκιάς”, αν και ποιές είναι οι εξελίξεις σχετικά με τα όρια και το καθεστώς των ιδιοκτησιών του “Ιδρύματος Συριγου” ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της ιδιοκτησίας του γηπέδου Καμαρίου που δεν ανήκει στο Δήμο Θήρας, για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού του οποίου απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αίτημα την παραχώρησή του στο Δήμο Θήρας για 50 χρόνια, αίτημα το οποίο δεν έχει γίνει, με τον κ. Ορφανό να δηλώνει πως εάν δεν έρθει το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα το φέρει εκείνος ως παράταξη. Επίσης ο κ. Ορφανός εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυκλοφοριακή κατάσταση στα Φηρά, αναφέροντας οτι απαιτούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Μαρία Αργυρού αναφέρθηκε σε απο τις 6.3 έγγραφα της παράταξής της προς τη δημοτική αρχή που δεν έχουν απαντηθεί, ενώ σχετικά με την έκθεση της “Κόρης της Θήρας” σε περιοδική έκθεση στη Ρώμη, αναρωτήθηκε γιατί δεν βρίσκεται μόνιμα εκτεθειμένη στο αρχαιολογικό Μουσείο και γιατί καθυστερεί η ανακαίνισή του. Επίσης, ρώτησε γιατί εδώ και πολλούς μηνες η Θηρασιά δεν έχει λεωφορείο καθώς και για τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί από την έλλειψη βενζίνης επειδή στο νησί δεν λειτουργεί το πρατήριο καυσίμων.

Προηγούμενο άρθρο442.680 € για 140 μέρες θα δώσει για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο ΧΑΔΑ ο Δήμος Θήρας
Επόμενο άρθροΜεγάλα τα κενά σε γιατρούς και προσωπικό στα Νοσοκομεία των νησιών