Με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Ρούσσο και στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων συναντήθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Ταξίαρχος Λουκάς Θάνος, με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, συνοδευόμενος από τον Αστυνόμο Α’ Πέτρο Βασιλάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αποτελεσματική διαφύλαξη της ασφάλειας στα νησιά των Κυκλάδων ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν, ενώ ειδική αναφορά έγινε στα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης και στην ανάγκη αντιμετώπισης του φαινομένου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο στόχος της Αστυνομίας, όπως τόνισε ο κ. Θάνος, είναι να λειτουργήσει υποστηρικτικά και προληπτικά, με κύριο μέλημα την ομαλή λειτουργία της επιχειρηματικής κοινότητας αλλά και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Ρούσσος δήλωσε πως το Επιμελητήριο Κυκλάδων υποστηρίζει την ανάπτυξη συνεργιών με έμφαση στα θέματα που αφορούν την ασφάλεια των επιχειρήσεων και τόνισε πως το Επιμελητήριο Κυκλάδων διαθέτει, όπως και στο παρελθόν, τις ψηφιακές και τεχνολογικές του υποδομές για τους παραπάνω σκοπούς. Ειδικά για το πρόβλημα της έξαρσης του ηλεκτρονικού εγκλήματος αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής αυτής συνάντησης να πραγματοποιηθεί ξανά σχετική ενημερωτική εκδήλωση για τις ηλεκτρονικές απάτες με επικαιροποιημένα στοιχεία σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου.

 

Προηγούμενο άρθροΣτατιστικά στοιχεία τροχαίων ατυχημάτων και παραβάσεων τον Ιανουάριο. Πραγματοποιήθηκαν 13.318 έλεγχοι & βεβαιώθηκαν 1.543 παραβάσεις
Επόμενο άρθροΟ απολογισμός της δραστηριότητας των Αστυνομικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου για τον Ιανουάριο 2023