ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Ανδρέα Ξανθού στη Σύρο

Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας σε εξέλιξη, η κυβέρνηση συνεχίζει

  • Να συρρικνώνει την δημόσια υγεία προωθώντας την ιδιωτικοποίησή της
  • Να μετακυλύει το κόστος στους πολίτες
  • Να θέτει σε αναστολή υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό
  • Να εγκαταλείπει το ΕΚΑΒ στην τύχη του, μ’ ένα ασθενοφόρο στη Σύρο και τη βάση των αεροδιακομιδών χωρίς σχέδιο
  • Να μην προχωρά σε αντικατάσταση του συνταξιοδοτούμενου υγειονομικού προσωπικού ούτε και σε μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών.

Σε αυτές τις συνθήκες, ο πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός επισκέπτεται τη  Δευτέρα 11 Οκτωβρίου τη Σύρο, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κυκλάδων, Νίκο Συρμαλένιο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Ανδρέας Ξανθός θα πραγματοποιήσει στις 1:30΄μμ συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου (κτίριο ΚΕΦΙΑΠ), ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Το απόγευμα, στις 7:30μμ θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση  με θέμα “Η νέα φάση της πανδημίας και η αναγκαιότητα μιας νέας υγειονομικής στρατηγικής” (Θα ισχύσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για κλειστούς χώρους)

Η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι δημόσια υπόθεση.

Είναι πεδίο υλοποίησης πολιτικών καθολικής κάλυψης και ισότητας και όχι πεδίο δημιουργίας νέων διακρίσεων.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συζητήσουμε για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα νέο δημόσιο σύστημα υγείας. Η πανδημία μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ευκαιρία για μια γενναία επένδυση σε ένα νέο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με προτεραιότητα στην καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών, στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του και στη «θωράκιση» της Δημόσιας Υγείας από τις σύγχρονες απειλές. Σε ένα νέο ΕΣΥ το οποίο θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες, θα εκμηδενίζει την επισφάλεια που νιώθουν για το μέλλον ανεξάρτητα από το εισόδημά τους.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σύρου

Προηγούμενο άρθροΔΑΠΠΟΣ: Όλα έτοιμα για την έναρξη των επισκέψεων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
Επόμενο άρθροΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος λόγω τεχνικών εργασιών