Τη Σαντορίνη επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 23 και 24/10 ο Νίκος Συρμαλένιος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συμμετείχε σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μπελώνειο πολιτιστικό κέντρο στα Φηρά.

Στην πρώτη εκδήλωση με τίτλο virtual diving, παρακολούθησε την εντυπωσιακή δουλειά στην παρουσίαση της πλατφόρμας που έγινε με βασικό συντελεστή το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδιαίτερα της καθηγήτριας με καταγωγή από τη Σαντορίνη κ. Εύης Νομικού. Στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή δουλειά που με την περιηγητική πλατφόρμα στον υποθαλάσσιο, χερσαίο και υπέργειο χώρο της Σαντορίνης, αναδεικνύουν τις εξαίρετες ομορφιές του νησιού, που θα προσδώσουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στο τουριστικό της προϊόν. Με την ανάδειξη λοιπόν αυτής της διάστασης της βιοποικιλότητας και του εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος, αναδεικνύεται και η ανάγκη υπεράσπισης του που κινδυνεύει από τον υπερτουρισμό.

Στη δεύτερη εκδήλωση συμμετείχε στην ίδρυση του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο νησί, όπου μίλησε ο πρόεδρος της κ. Φιλόπουλος, καθώς και ο κ. Ντίνος από το Κέντρο Υποστήριξης και Έρευνας στην Ψυχοκοινωνική Ψυχολογία. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Νίκος Συρμαλένιος τόνισε τη μεγάλη σημασία της Αντικαρκινικής Εταιρείας στην πρόληψη και στον αγώνα κατά του καρκίνου, όπως επίσης και τη σημασία ύπαρξης των συλλόγων ασθενών που δίνουν τη δική τους μάχη. Επεσήμανε επίσης ότι η μάχη της πρόληψης λόγω πανδημίας υπέστη πλήγμα με την αναβολή εξετάσεων και χειρουργείων από το δημόσιο σύστημα υγείας και τόνισε τη σημασία ύπαρξης του νοσοκομείου Σαντορίνης που κατά τη γνώμη μας πρέπει πλέον να περάσει στο ΕΣΥ.

Τραγική ειρωνεία το μήνα κατά του καρκίνου και μια μέρα μετά την εκδήλωση η απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στους συντρόφους της

Προηγούμενο άρθροΑναβλήθηκε η κοινή συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου και ΠΕΔ Ν. Αιγαίου ως ένδειξη πένθους για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά
Επόμενο άρθροΛαϊκή Συσπέιρωση Ν.Α.: Συλλυπητήριο για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά