Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη «Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες (2η Ευκαιρία), παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών κου Φώτη Κουρμούση.

Εξειδικευμένα στελέχη της Ειδικής Γραμματείας παρουσίασαν τα βασικά σημεία του θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση-απαλλαγή οφειλών και την παροχή 2ης ευκαιρίας, καθώς και του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπου προβλέπεται η δυνατότητα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία έως και 240 δόσεις και έως 420 δόσεις προς τις τράπεζες.

Όπως διευκρίνισαν οι εισηγητές, η ρύθμιση οφειλών μπορεί να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών ή μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης επιχειρήσεων. Κατά τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές οι οφειλέτες δύνανται να αξιοποιήσουν τη διαμεσολάβηση, με σκοπό να υποστηριχθούν κατά τη διαδικασία σύνταξης ενός πλάνου ρύθμισης και αποπληρωμής οφειλών.

Σχετικά με την απαλλαγή οφειλών, ο νόμος ρύθμισης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας δίνει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απαλλαγούν από όλες τις οφειλές τους, έναντι όλων των πιστωτών τους, εφόσον δεν δύνανται να εξυπηρετήσουν μια μακροχρόνια ρύθμιση οφειλών. Οι ενδιαφερόμενοι οφειλέτες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης στο δικαστήριο, με σκοπό να λάβουν τη 2η ευκαιρία, αφού θα έχουν απαλλαχθεί από όλες τις οφειλές τους.

Οι επιχειρηματίες–μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που συμμετείχαν στην παρουσίαση, αλλά και όσα μέλη του φορέα και πολίτες δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν, μπορούν να βρουν απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματά τους στη σελίδα http://www.keyd.gov.gr/ryumish_ofeilvn_yliko/ όπου υπάρχει αναρτημένο το σχετικό ενημερωτικό υλικό καθώς και συχνές ερωτήσεις / απαντήσεις. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους και στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, στο info@cycladescc.gr

Προηγούμενο άρθροΗ ΚΟΒ ΚΚΕ Σαντορίνης γαι την εκδήλωση “«Το νέο «ΕΣΥ» και οι επιπτώσεις του στις υγειονομικές δομές της Σαντορίνης”
Επόμενο άρθροΤην Κυριακή 5 Δεκεμβρίου οι εκλογές για τον νέο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ – Τα εκλογικά κέντρα στις Κυκλάδες