Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, η ζωή δεν είναι αυτή που ξέρεις!

Ο Ξενοφών Φύτρος επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο του, Αγαπημένο μου ημερολόγιο, ένα σκοτεινό, δυστοπικό αστυνομικό θρίλερ, που διαδραματίζεται στην Αθήνα του 2031.

Από το πρώτο του βιβλίο, Ο θεός του πολέμου (2018), κατάφερε να ταράξει τα νερά της ελληνικής crime λογοτεχνίας, αφού παρουσίασε ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα που ακροβατούσε επιδέξια ανάμεσα στο αστυνομικό και το ψυχολογικό θρίλερ.

Έγραψαν για τον «Θεό του πολέμου»

Ένα μυθιστόρημα με ένα φινάλε αναπάντεχο, «όπως πρέπει να είναι τα καλά αστυνομικά μυθιστορήματα, όπου όλα λύνονται, όλα εξηγούνται: ο αναγνώστης μένει με μια αίσθηση σαστιμάρας». (Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας, fractal)

«Κάθε σελίδα και μία… ανατροπή». (Αντώνης Καρατζαφέρης, Ελεύθερος Τύπος Κυριακής)

«Ένα πραγματικά ξεχωριστό είδος λογοτεχνικής αφήγησης που ξεπέρασε τους σταθερούς κανόνες γραφής του είδους με ό,τι αυτό συνεπάγεται και απαιτεί». (vivlio-life.gr)

…………………………………………………………………..

Ένα συναρπαστικό δυστοπικό αστυνομικό μυθιστόρημα, σ’ ένα εναλλακτικό, ζοφερά ρεαλιστικό μέλλον

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο
του Ξενοφώντα Φύτρου

Τιμή: € 15,50 € ● Σελίδες: 360 ● ΙSBN:  978-960-620-880-5

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία
στις 22 Οκτωβρίου 2021

Από το πρώτο του βιβλίο, Ο θεός του πολέμου (2018), ο Ξενοφών Φύτρος κατάφερε να ταράξει τα νερά της ελληνικής crime λογοτεχνίας, αφού παρουσίασε ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα που ακροβατούσε επιδέξια ανάμεσα στο αστυνομικό και το ψυχολογικό θρίλερ. «Ένα πραγματικά ξεχωριστό είδος λογοτεχνικής αφήγησης που ξεπέρασε τους σταθερούς κανόνες γραφής του είδους με ό,τι αυτό συνεπάγεται και απαιτεί» (vivlio-life.gr), «Κάθε σελίδα και μία… ανατροπή» (Αντώνης Καρατζαφέρης, Ελεύθερος Τύπος Κυριακής), ένα μυθιστόρημα με ένα φινάλε αναπάντεχο, «όπως πρέπει να είναι τα καλά αστυνομικά μυθιστορήματα, όπου όλα λύνονται, όλα εξηγούνται: ο αναγνώστης μένει με μια αίσθηση σαστιμάρας» (Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας, fractal).

Ο συγγραφέας επιστρέφει το 2021 με το δεύτερο βιβλίο του, Αγαπημένο μου ημερολόγιο, ένα σκοτεινό, δυστοπικό αστυνομικό θρίλερ, που διαδραματίζεται στην Αθήνα του 2031, την πρωτεύουσα μιας χώρας σε παρακμή: κοινωνία και κράτος έχουν καταρρεύσει, νόμος και ηθική είναι λέξεις χωρίς περιεχόμενο, στους δρόμους τριγυρίζουν η βία κι ο φόβος· κι ένας δολοφόνος που αναζητά τα θύματά του και καταγράφει τη δράση του σε ένα ημερολόγιο που στάζει αίμα. Σε προκαλούμε να το πάρεις στα χέρια σου, αλλά σε προειδοποιούμε: το όνομά σου μπορεί να είναι γραμμένο στις σελίδες του. Θα τολμήσεις να το ξεφυλλίσεις;

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Το Ναι έγινε Όχι. H Βουλή κάηκε, η κυβέρνηση κατέρρευσε.

Η Ελλάδα εκδιώχτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα σύνορα της Ευρώπης έκλεισαν,

η ενδοχώρα κατακλύστηκε από τους καταυλισμούς των μεταναστών· τα νησιά είναι από καιρό ξένο έδαφος.

Ο κόσμος αλλάζει, ο χρόνος συρρικνώνεται, οι άνθρωποι πεθαίνουν.

Ο φονικός ιός είναι ανεξέλεγκτος, σκοτώνει το σώμα μας και παίζει με το μυαλό μας.

Πλέον, το αίμα χύνεται από τους μη σεσημασμένους· και για ασήμαντη αφορμή.

Ένας δολοφόνος σκοτώνει χωρίς αιτία· ή μήπως όχι; Το ημερολόγιό του κρύβει τα μυστικά του.

Σήμερα είναι 1η Οκτωβρίου του 2031.

Το Αγαπημένο μου ημερολόγιο είναι ένα δυστοπικό αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σ’ ένα εναλλακτικό, ζοφερά ρεαλιστικό μέλλον.

Αν το πάρεις στα χέρια σου, αν το διαβάσεις, προετοιμάσου· τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, η ζωή δεν είναι αυτή που ξέρεις.

Ένα μόνο δεν αλλάζει· το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης: Ο θάνατός σου η ζωή μου.

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ:

Prospect Bookstores στο Καμάρι (δίπλα στο cinema Villagio) τηλ. 22860 28330

Βιβλιοχαρτοπωλείο Nikolas Center στο Εμπορείο (δίπλα στο σούπερ μάρκετ Δεναξά) τηλ. 22860 83044

Atlantea eshop: https://atlantea.shop/offer/agapimeno-mou-imerologio/

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ:

Ο Ξενοφών Φύτρος γεννήθηκε στη Σαντορίνη τον Νοέμβριο του 1979. Σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία στην Αθήνα και εργάστηκε στη συνδρομητική τηλεόραση και σε αθλητικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, πριν επιστρέψει στη Σαντορίνη και ασχοληθεί επαγγελματικά με τον τουρισμό. Από τις Εκδόσεις Bell κυκλοφορούν τα αστυνομικά μυθιστορήματά του “Ο Θεός του πολέμου” (Μάρτιος 2018) και “Αγαπημένο μου ημερολόγιο” (Οκτώβριος 2021). Διηγήματά του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους (1ο βραβείο στο διαγωνισμό “Στο μυαλό των πιο διάσημων ντετέκτιβ” των Εκδόσεων Μεταίχμιο, 2ο βραβείο στο διαγωνισμό “Noir Road Stories 2” των Εκδόσεων Άπαρσις, 5ο βραβείο στο διαγωνισμό “1 φράση+821 λέξεις για το 1821” του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου).

Εργάζεται παράλληλα ως επιμελητής-διορθωτής κειμένων και μεταξύ άλλων επιμελήθηκε το μυθιστόρημα “Στην πόλη των ξένων” του Άγγελου Μανουσόπουλου (Εκδόσεις Bell, Ιούνιος 2019), που συμπεριλήφθηκε στο βραχύ κατάλογο για το Βραβείο Μένη Κουμανταρέα 2020 της Εταιρείας Συγγραφέων, ενώ συμμετείχε ως διορθωτής στην επετειακή έκδοση “Σαντορίνη & Επανάσταση 1821” (Εκδόσεις Καλλίστη, Σεπτέμβριος 2021).

Είναι μέλος του ΔΣ της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών (https://www.thiret.org/ ), με ρόλο συντονιστή στις βιβλιοπαρουσιάσεις της Εταιρείας (“Σαντορίνη 1204-1956, Η ιστορία της Αρχιτεκτονικής”, “Το γλωσσικό ιδίωμα της Σαντορίνης”, “Τω Καιρώ Εκείνω” κ.ά.), όπως και στον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος για μαθητές Λυκείων Θήρας και Θηρασίας που πραγματοποιήθηκε προς τιμή του ιδρυτή της Εταιρείας, Αντώνη Κονταράτου.

Με πρωτοβουλία του ιδρύθηκε το 2018 η Λέσχη Ανάγνωσης Σαντορίνης (https://www.facebook.com/groups/704594329920218 ), που συνάντησε θετική ανταπόκριση από τους βιβλιόφιλους του νησιού και φιλοξένησε Έλληνες συγγραφείς (Καδιώ Κολύμβα, Μαριλένα Παπαϊωάννου, Στέφανο Τσιτσόπουλο, Τάμι Γκεκτσιάν). Στην προσεχή συνάντηση της Λέσχης (21/11, 17:00μμ στην Εστία Πύργου) θα  συζητηθεί το νέο του μυθιστόρημα “Αγαπημένο μου ημερολόγιο”.

Μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Σαντορίνης και Αθήνας, ενώ «δραπετεύει» συχνά στην Ανάφη, δεύτερη πατρίδα του, για ξεκούραση και έμπνευση. Ακούει ροκ και έντεχνη μουσική, βλέπει ποδόσφαιρο και αστυνομικές σειρές, ενώ, όταν δεν καταθέτει τις σκέψεις του στο χαρτί, διαβάζει ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ιστορικά ντοκουμέντα και δοκίμια για την κοινωνία και τον κόσμο.

 

Email: xenofon.fytros@gmail.com

Social: https://www.facebook.com/xenofon.fytros

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Βασίλης Κιμούλης, 697-3310089, vkimoulis@harlenic.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται οι δωρεές στο Γηροκομείο Θήρας – Ευχαριστήριο μήνυμα
Επόμενο άρθροΚατερίνα Μονογυιού: Συνάντηση με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σύμπτυξη των τμημάτων