Τη νέα τριετή στρατηγική του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό χαιρετίζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ). Το νέο στρατηγικό σχέδιο του ΕΟΤ για την προβολή της χώρας στις ξένες αγορές  παρουσίασε σε πρόσφατη συνάντηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τα μέλη της ΣΕΤΚΕ, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Στη συνάντηση, ο κ. Φραγκάκης, ανέλυσε τους βασικούς άξονες του νέου στρατηγικού σχεδίου του ΕΟΤ, το οποίο διαφοροποιείται από το παραδοσιακό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» και, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία και στις σύγχρονες ανάγκες του ταξιδιωτικού κοινού, περιλαμβάνει μία σειρά από εξειδικευμένες προτάσεις.

Το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν διαφοροποιείται ανά περίπτωση, ενώ την ίδια στιγμή ολόκληρη η χώρα έχει μερίδιο στη διαμόρφωση της τουριστικής στρατηγικής.

Η ΣΕΤΚE εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τη νέα στρατηγική προβολής της Ελλάδας που χαράζει ο ΕΟΤ, η οποία εναρμονίζεται απόλυτα με τον «Τουρισμό Εμπειρίας», εγχείρημα που από το 2016 προωθεί η Συνομοσπονδία. Εγχείρημα, το οποίο βρίσκεται στην τελική του φάση και σύντομα θα παρουσιαστεί στο ευρύ ταξιδιωτικό κοινό. Μία πρωτοποριακή δράση της Συνομοσπονδίας, η οποία δίνει έμφαση στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου τουριστικών καταλυμάτων, που θα εξειδικεύονται σε διάφορες μορφές τουρισμού, ανά περιοχή και περίπτωση.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης από τον γγ ΕΟΤ, του νέου μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδίου του ΕΟΤ για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, κ. Παναγιώτης Τοκούζης, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την ταύτιση απόψεων μεταξύ ΕΟΤ και ΣΕΤΚΕ, σχετικά με τον προσανατολισμό της χώρας σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

«Νέες μορφές τουρισμού μπαίνουν ουσιαστικά στο “παιχνίδι”, και ο όρος εξειδίκευση παίρνει πραγματική διάσταση στη νέα τουριστική προβολή της χώρας. Στοιχεία που ως ΣΕΤΚΕ έχουμε αναγνωρίσει εδώ και καιρό και εφαρμόζουμε στον “Τουρισμό Εμπειρίας”, μία δράση που παίρνει επιτέλους “σάρκα και οστά” και την οποία σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε», σημειώνει ο κ. Τοκούζης.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Προηγούμενο άρθροΑυξημένες τουριστικές κρατήσεις για Ελλάδα – Συγκρατημένη αισιοδοξία για το καλοκαίρι
Επόμενο άρθρο“Έκρηξη” των ταξιδιών – Το 53% των Γερμανών θέλει να ταξιδέψει στο β’ 6μηνο 2021 – Τι είναι τα “ταξίδια εκδίκησης”