Το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο μήνυμα “Ειρήνη στον κόσμο”, μέσα από τα μάτια των μικρών μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ήταν το θέμα της πετυχημένης χθεσινής εκδήλωσης στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας.

     Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των νησιών μας, Σαντορίνης και Θηρασίας και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, παρουσιάστηκαν τα έργα των μικρών μαθητών και τραγούδησαν οι σχολικές χορωδίες, τραγούδια για την ειρήνη.

     Οι καλλιτεχνικές επιδόσεις και δεξιότητες των παιδιών, μέσα από τον αυθόρμητο, πηγαίο και εμπνευσμένο κόσμο της αθωότητας του παιδιού, υμνούν την Ειρήνη δίνοντας ελπίδα για ένα ειρηνικό μέλλον χωρίς πόλεμους.

     Τα σπουδαία έργα των παιδιών εκτίθενται από χθες στην αίθουσα του Βιομηχανικού Εργοστασίου Τομάτας στην Βλυχάδα.

     Σημειώνεται, ότι είναι η δεύτερη χρονιά που η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει ετήσια εκδήλωση στο τέλος της σχολικής χρονιάς, με πρωτοβουλία του προέδρου της κ. Ζήση Δροσού και τα σχολεία των νησιών μας, δημιουργούν και αναδεικνύουν με τόση υπευθυνότητα το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που γίνεται στη Σαντορίνη.

     Στα παιδία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, δόθηκε ως αναμνηστικό δώρο ένα γλαστράκι με ελιά, το αιώνιο ελληνικό σύμβολο της Ειρήνης.

     Στο τέλος της εκδήλωσης, βραβεύθηκαν για τη συμβολή και το έργο τους, στα σχολεία των νησιών μας, η Νηπιαγωγός κα Καραμολέγκου Λίνα και οι Δάσκαλοι, κ. Μελιχούρτη Αναστάσιο, κα Διγενή Αναστασία και κα Συρίγου Βενιέρη Μαρκέλλα.

     Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνιος Σιγάλας, ο Περιφερειάρχης Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θήρας, κα Σοφία Κίτσου, κα Καλλιόπη Βάλβη, κ. Γιώργος Στεφανάκης, ο πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού και Νήσων Πατέρας Νικόλαος Σιγάλας, ο εικαστικός καλλιτέχνης και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χριστόφορος Ασιμής και η διευθύντρια του Μπελλώνειου Πολιτιστικού Κέντρου κα Ειρήνη Βαλσαμάκη.

     Την εκδήλωση παρουσίασαν η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου κα Αντιγόνη Ευαγγελάτου και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Φηρών κα Αρτεμία Πελεκάνου και οι δυο μέλη της σχολικής επιτροπής.

Προηγούμενο άρθροΑνοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τις Σχολές Ξεναγών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο
Επόμενο άρθροΔιακοπές στην ηλεκτροδότηση την Τετάρτη 15 Ιουνίου