Τον Οκτώβριο του 2018, έντεκα Δημοτικοί Σύμβουλοι της Θηραϊκής Πολιτείας τέθηκαν σε αργία ενός μήνα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Ο λόγος της αργίας ήταν η θετική ψήφος τους στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραλαβή της μελέτης προμήθειας εξοπλισμού ανακύκλωσης και διαχείρισης αστικών σύμμεικτων αποβλήτων του Δήμου Θήρας.

Κατά των έντεκα Δημοτικών Συμβούλων υποβλήθηκε μήνυση από την εταιρεία ΤΕΑΒ Α.Ε., ιδιοκτήτρια εταιρεία των ορυχείων Μεταξά στο Μεγαλοχώρι. Την 20η Οκτωβρίου 2021 εκδικάσθηκε η υπόθεση και οι έντεκα αθωώθηκαν ομόφωνα από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου. Η αθώωσή τους έρχεται ως απάντηση σε εκείνους, αιρετούς και άλλους, που στο δημόσιο λόγο τους εκείνη την περίοδο χρησιμοποιήσαν άδικα αυτή την απόφαση για να τους χαρακτηρίσουν ως αλαζόνες, θρασείς, ότι ενήργησαν με δόλο, ότι κρύβονται από τον κόσμο, ότι έκαναν παρανομίες και ότι εκτέλεσαν εκ προμελέτης ακυρωμένες αποφάσεις. Πολιτική δηλαδή που στερείται επιχειρημάτων, στηρίζεται στο λαϊκισμό , με στόχο ακόμα και σήμερα να πλήξει το κύρος της παράταξης.

Η αθώωση τους, αποδεικνύει πως οι έντεκα Δημοτικοί Σύμβουλοι σύννομα και με στόχο την επίλυσή του σημαντικότατου προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων ενήργησαν.

Εκείνη την περίοδο ο Δήμος Θήρας προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά και το Συμβούλιο Επικρατείας προκειμένου να κριθεί η νομιμότητα των αποφάσεων. Στις αρχές του 2020 τα ανωτέρω δικαστήρια εξέδωσαν τις αποφάσεις τους και δικαίωσαν τον Δήμο Θήρας για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ευτυχώς ο χρόνος είναι σύμμαχος της αλήθειας.

…………………………………………………………………………………………………….

Κοινή επιστολή  των 11 Δημοτικών Συμβούλων

Έξι χρόνια μετά την έναρξη μίας καλά οργανωμένης εκστρατείας κατασυκοφάντησής μας, η Δικαιοσύνη μίλησε: Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου, μας κήρυξε ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΟΥΣ για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, που δήθεν διαπράξαμε, σε σχέση με αποφάσεις που λάβαμε ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος του νησιού μας, δηλαδή της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Αν στόχος των συκοφαντών ήταν μόνον η πολιτική αποδυνάμωσή μας, θα μπορούσαμε να το ανεχθούμε. Εκείνο, όμως, που δεν ανεχόμαστε είναι να εμφανίζονται ως τιμητές όλοι όσοι πραγματικό στόχο είχαν και έχουν τη ματαίωση της επίλυσης του τεράστιου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Τους παραδίδουμε στην κρίση Σας.

22 Οκτωβρίου 2021
Βαμβακούρη Ιωάννα – Δαρζέντας Αργύρης – Καραμολέγκου Κατερίνα
Καμπουράκης Νίκος – Καφιέρης Μηνάς – Καφούρος Μάρκος
Κυριαζής Γιώργος – Μπελλώνια Ρούλα – Νομικός Βαγγέλης
Νομικός Γεώργιος – Τζούρος Λευτέρης

Προηγούμενο άρθροΣυμμετέχει στο πένθος για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά ο Δήμος Θήρας -Αναστέλλεται η συνεδρίαση της 27ης Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΔΕΥΑΘ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευθεία Μεσσαριάς – Καμαρίου, στα πλαίσια του έργου «Ύδρευση Έξω Γωνιάς Δήμου Θήρας»