17 Νοέμβρη 1973 – 17 Νοέμβρη 2021

48 ολόκληρα χρόνια συμπληρώθηκαν από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου , από τις μέρες εκείνες που λαός και νεολαία βγήκαν στους δρόμους και σήκωσαν το αγωνιστικό τους ανάστημα ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, ενάντια στα ντόπια και ξένα στηρίγματά τους , στους Αμερικανούς και στο ΝΑΤΟ.

Τα συνθήματα έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου και στα πανό παραμένουν και στις μέρες μας  επίκαιρα . Και είναι επίκαιρα αφού δυστυχώς βλέπουμε τη χώρα μας να έχει μετατραπεί στρατηγείο του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη.

Το αίτημα του Πολυτεχνείου για Ψωμί- Παιδεία -Ελευθερία παραμένει ανεκπλήρωτο μέχρι  σήμερα με δεκάδες οικογένειες να ζουν χωρίς εισόδημα , οικογένειες να μην μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν και η κατάσταση στην εκπαίδευση να οδεύει προς το χειρότερο.

Ο αγώνας συνεχίζεται . Συνεχίζεται μέχρι την εκπλήρωση των συνθημάτων και των αιτημάτων όλων όσων αγωνίστηκαν τότε . Είναι υποχρέωσή μας.

Έφθασε η ώρα, οι λαοί να υψώσουν την δική τους σημαία για την κοινωνική απελευθέρωση , ενάντια στην εκμετάλλευση , τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις , ενάντια στη φτώχεια , το ξεριζωμό και την προσφυγιά  για τη συνεργασία , τη φιλία και τη συναδέλφωση των εργαζομένων και όλων των λαών του πλανήτη.

Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός του Νοέμβρη ΄73 απέδειξε ότι όταν ο λαός πιστέψει στις δυνάμεις του, το δίκιο του μετατρέπεται σε δύναμη ακατανίκητη.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας

Μαρία Αργυρού  Ακυλίνα Κόκκαλη

Προηγούμενο άρθροΣυνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού Επαρχίας Θήρας: “Το Πολυτεχνείο Ζει Στους Αγώνες Του Σήμερα Για Δουλειά-Ζωή Με Δικαιώματα”
Επόμενο άρθροΙΜΠΗΣ: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Η έκρηξη στο Ηφαίστειο La Palma και η σημασία της για τη Σαντορίνη”