Ακόμη 2.200 πτήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αφαιρεί η Lufthansa, λόγω της έλλειψης προσωπικού, απεργιών και αναρρωτικών αδειών για εργαζόμενους που μολύνονται από τον Covid-19, 

Η εταιρεία είχε ήδη πρόσφατα περικόψει το 5% των καλοκαιρινών πτήσεων τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, δηλαδή 900 συνδέσεις, επικαλούμενη «συμφόρηση και έλλειψη προσωπικού από την οποία υποφέρει ολόκληρος ο κλάδος των ευρωπαϊκών αερομεταφορών».

Επιπλέον, άλλες 600 πτήσεις θα ακυρωθούν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση πωλήσεων.

Σύμφωνα με τη Lufthansa, οι ακυρώσεις επηρεάζουν τις εσωτερικές πτήσεις της στη Γερμανία και στην Ευρώπη. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται, οι κλασικοί προορισμοί διακοπών επιχειρείται να εξυπηρετηθούν κανονικά, έχοντας τις λιγότερες ακυρώσεις.

Πέραν των ακυρώσεων, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές και στους χρόνους πτήσης. Εάν μια πτήση εσωτερικού έχει ακυρωθεί, οι ταξιδιώτες μπορούν να μετατρέψουν το αεροπορικό τους εισιτήριο σε εισιτήριο Deutsche Bahn δωρεάν εντός 48 ωρών από την αναχώρηση.

Περαιτέρω ακυρώσεις υπάρχουν και στη θυγατρική Eurowings, η οποία είχε ήδη ακυρώσει δεκάδες πτήσεις τις τελευταίες ημέρες . Αυτό ισχύει για την περίοδο από 5 Ιουλίου έως το τέλος Οκτωβρίου.

Τα συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία μπορούν να κάνουν αλλαγές στις αυτοματοποιημένες επανακρατήσεις και επιστροφές χρημάτων ανεξάρτητα, στο πλαίσιο της πολιτικής SKCHG/INVOL.

Πηγή: tornosnews.gr

Προηγούμενο άρθροΣωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Θήρας : Το Νοσοκομείο βρίσκεται κάθε μέρα σε χειρότερη κατάσταση από την προηγούμενη
Επόμενο άρθροΈκθεση με τίτλο «Το ξενοδοχείο του μέλλοντος» δημοσίευσε η Deloitte Ελλάδος με θέμα τις τάσεις στον σχεδιασμό των πολυτελών resorts στη Μεσόγειο