Σε μερικές εβδομάδες θα είναι έτοιμη η εφαρμογή διαβατηρίων εμβολιασμού που επεξεργάζεται η Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ και η οποία θα προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία στα ταξίδια σε όσους έχουν εμβολιαστεί.

Το ψηφιακό αυτό πάσο θα επιτρέπει στις αρχές των συνόρων να ελέγχουν εάν οι επιβάτες έχουν κάνει εμβόλιο κορωνοϊού από εγκεκριμένες αρχές, κάτι που δυνητικά μπορεί να συμβάλλει στο άνοιγμα των διεθνών ταξιδίων.

Η ΙΑΤΑ έχει επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Βρετανική κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας πρωτότυπης εφαρμογής για την πιστοποίηση των εμβολιασμένων ταξιδιωτών, η οποία μπορεί να αντικαταστήσει τους τρέχοντες περιορισμούς όπως το τριπλό τεστ των επιβατών, τα ξενοδοχεία καραντίνας και την υποχρέωση διαμονής σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες.

Ορισμένοι αερομεταφορείς όπως οι Etihad, Emirates, Qatar Airways, Air New Zealand διεξάγουν δοκιμές με το πάσο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε λειτουργικά  Android και iOS και θα μπορεί να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις εισόδου των ξένων χωρών.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr

Προηγούμενο άρθροJet2: Αύξηση 1000% στις κρατήσεις! Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς
Επόμενο άρθροΟ συντονιστής του ΜΕΡΑ25 στη Σαντορίνη κ. Γιάννης Τόκης στην εκπομπή “Θηραϊκές καλημέρες”