Ετήσια ανάπτυξη 12% αναμένεται να καταγράψει η αγορά ιατρικού τουρισμού το 2021 παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ από το 2020 έως και το 2030 η αγορά αναμένεται να έχει ετήσια αύξηση 12,3% με τον αριθμό των ταξιδιωτών ιατρικού τουρισμού να αυξάνεται κατά 11%.

Αυτό προκύπτει από μελέτη της εταιρίας ερευνών αγοράς Future Market Insights (FMI).

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Ινδία, η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία και το Ην. Βασίλειο είναι μερικοί από τους δημοφιλέστερους προορισμούς ιατρικού τουρισμού στον κόσμο.

Ο αριθμός των ταξιδιωτών ιατρικού τουρισμού το 2030 θα φτάσει τα 122 εκατομμύρια.

Άλλα σημαντικά σημεία της μελέτης είναι τα ακόλουθα…

  • Οι ΗΠΑ αναμένεται να βρεθούν στην πρώτη θέση όσον αφορά τις δαπάνες ταξιδιού υγειονομικής περίθαλψης, ωστόσο, τα επόμενα χρόνια οι δαπάνες της Κίνας προβλέπεται να αυξηθούν σημαντικά
  • Από τις υπηρεσίες στον ιατρικό τουρισμό, οι θεραπευτικές είναι ιδιαίτερα περιζήτητες. Οι υπηρεσίες ευεξίας κερδίζουν επίσης ενδιαφέρον καθώς αυξανόμενος αριθμός ταξιδιωτών αναζητούν διαλογισμό και καταφύγια ευεξίας
  • Οι κρατήσεις μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου θα παραμείνουν ως προτιμότεροι τρόποι κράτησης στον ιατρικό τουρισμό
  • Ο ιατρικός τουρισμός αξιοποιείται συχνά για αντιμετώπιση του καρκίνου και καρδιαγγειακών θεραπειών ενώ και οι βαριατρικές διαδικασίες και διαδικασίες ομορφιάς είναι πολύ δημοφιλείς.

Όπως επισημαίνεται στη μελέτη, ο ιατρικός τουρισμός θα αναπτύσσεται συστηματικά χάρη στη βοήθεια των κυβερνήσεων και χάρη σε ποικίλες κυβερνητικές και μη καμπάνιες. Οι πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της υποδομής υγείας θα αποτελέσουν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη της αγοράς ιατρικού τουρισμού.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Επικεφαλής της Δ.Π. “Λαϊκή Συσπείρωση Σαντορίνης” κα Μαρία Αργυρού στην εκπομπή “Θηραϊκές καλημέρες”
Επόμενο άρθροΑκτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Κυκλάδων