Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Εταιρείας Ανακύκλωσης Σαντορίνης στο αίτημα για τοποθέτηση κάδων διαχωρισμού γυάλινου και πλαστικού μπουκαλιού στο Φάρο στο Ακρωτήρι. Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι ο Δήμος Θήρας και η Ανακύκλωση δεν σταματούν το έργο τους, για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά μας.

     Τη μεγαλύτερη χαρά φυσικά έλαβαν ο Στέλιος Αντωνάκης και η Χαρά Αρβανίτη, στο Φάρο Ακρωτηρίου που θα μπορούν να διαχωρίζουν με μεγαλύτερη ευκολία τα απορρίμματα και φυσικά μπορούν να περηφανεύονται ότι κρατούν τον τόπο που δραστηριοποιούνται καθαρό.

     Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες της καντίνας στον Φάρο ζήτησαν την στήριξη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Dive In Action για τους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή, βλέποντας τον συνεχώς αυξανόμενο όγκο τους.

     Ο Φάρος Ακρωτηρίου αποτελεί τα τελευταία χρόνια το σημείο όπου ένας πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών, απολαμβάνει τη θεά του απέραντου γαλάζιου του Αιγαίου και το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης από το νότιο άκρο του νησιού.

     Η οργάνωση της περιοχής με τους απαραίτητους κάδους διαχείρισης απορριμμάτων δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον της τοπικής αρχής και της κοινωνίας της Σαντορίνης στην απαίτηση για καθαρό περιβάλλον με τον εκσυγχρονισμό στη διαχείριση των απορριμμάτων. Αναδεικνύει ακόμα τη μεγάλη απόφαση της κοινωνίας της Σαντορίνης, στον περιορισμό του όγκου των σκουπιδιών με τον διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων από τα μεικτά απορρίμματα.

Δημήτρης Καμπανός

Διαχειριστής “Dive In Action”

 

Στοιχεία:

Όνομα οργάνωσης: Προστασία Υποθαλάσσιων Σχηματισμών Ηφαιστείου Σαντορίνης “Δύτες εν Δράση” – “Dive In Action’

Υπεύθυνος και στοιχεία επικοινωνίας

Όνομα : Δημήτρης Καμπανός

Τηλέφωνο: 6946244317

Τίτλος προγράμματος: Vivid Blue 2022, συνεργασία με το Δήμο Θήρας.

Email : santorini01@hotmail.cominfo@scubasantorini.com

 

Σύντομη περιγραφή οργάνωσης

 

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Dive In Action” είναι μια Περιβαλλοντική  Οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δραστηριοποιείται επίσημα από το Φεβρουάριο του 2019, με έδρα τη Σαντορίνη, με κύριο σκοπό την προστασία και διατήρηση του φυσικού υποθαλάσσιου τοπίου της επαρχίας Θήρας και ιδιαίτερα των μουσειακών ευαίσθητων σχηματισμών της Ηφαιστειακής Καλντέρας, ως φυσικής πολιτιστικής κληρονομιάς και πολύτιμου φυσικού πόρου της θαλάσσιας περιοχής που διακρίνεται για την μεγάλη βιολογική, οικολογική, αισθητική, επιστημονική, γεωμορφολογική και παιδαγωγική αξία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χρησιμοποιώντας ως εργαλεία την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, την έρευνα, καταγραφή κι επεξεργασία στοιχείων από την συστηματική, παρακολούθηση της θαλάσσιας και υποθαλάσσιας περιοχής, η “Dive In Action” στοχεύει στην προστασία και διατήρηση του φυσικού τοπίου, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη για την επίτευξη της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας. Παράλληλα ερευνά προτάσεις λύσεων σε περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής.

Στα πλαίσια της δράσης της οργάνωσης βασικοί πυλώνες στόχευσης είναι, τα θαλάσσια και υποθαλάσσια απορρίμματα και η σχέση του ανθρώπου με την προστασία του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος, παρατηρήσεις για τη βιοποικιλότητα και καταγραφές με τη προσέγγιση citizen science.

 

Dimitris Kambanos: Admin of “Dive In Action”, Santorini Active Volcanic Environment

IDC Staff Instructor

Online Presence:

https://diveinaction.com/

https://scubasantorini.com/actions/

Social Media:

https://www.youtube.com/channel/UCymG2NBQRWgyCK27_vKFymQ?view_as=subscriber

https://www.facebook.com/pg/scubasantorini/posts/?ref=page_internal

https://www.facebook.com/pg/Dive-In-Action-1458657400936337/posts/?ref=page_internal

https://www.facebook.com/dimitris.kambanos

https://www.instagram.com/diveinaction/?hl=el

Προηγούμενο άρθροO Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά στη Βουλή για την ακρίβεια στις Κυκλάδες
Επόμενο άρθροΚορυφαία παγκόσμια ζήτηση παρουσιάζει φέτος η Σαντορίνης, που πάει για νέο ιστορικό ρεκόρ επισκεψιμότητας. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού μίλησε στο NEWS 24/7