Αγαπητοί κάτοικοι της Σαντορίνης.

Είμαι και γω εδώ και τρία χρόνια , λόγω δουλειάς μόνιμη κάτοικος πιά Σαντορίνης.

Μέχρι τώρα δεν είχα σκεφθεί να γίνω αιμοδότρια . Ο λόγος, δεν είχα βρεθεί ποτέ στην ανάγκη να χρειαστώ αίμα ούτε εγώ αλλά ούτε και κάποιο συγγενικό μου άτομο. Όμως, επειδή ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ, ήρθε και η δική μου σειρά . Έπρεπε ο πατέρας μου να εγχειριστεί στο Διαβαλκανικό και ήταν άμεση ανάγκη να βρεθούν δύο μονάδες αίματος.  Μου ζήτησαν λοιπόν να πάω στο νοσοκομείο να αιμοδοτήσω και να σταλεί το αίμα στο Διαβαλκανικό.

Πηγαίνοντας μου δήλωσαν ότι στο νοσοκομείο Σαντορίνης δεν μπορώ να αιμοδοτήσω . Μού έδωσαν όμως το τηλέφωνο της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης, να επικοινωνήσω και ότι θα με εξυπηρετούσαν . ΄Ετσι και έγινε. Δεν πρόλαβα να τηλεφωνήσω και να ζητήσω την βοήθειά της και ενώ δεν είχα φθάσει στο σπίτι μου στην Οία , με ενημέρωσε η μητέρα μου ότι η αιμοδοσία του Νοσοκομείου , είχε πάρει το μήνυμα για την κάλυψη.

Δεν βρίσκω λόγια να ευχαριστήσω την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης για την άμεση εξυπηρέτησή της  αλλά ιδιαίτερα όλους τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ , που απλόχερα δίνουν το αίμα τους για τον άγνωστο  σε αυτούς ασθενή χωρίς να περιμένουν κανένα αντάλλαγμα. Μπράβο σας !!

Επιστρέφοντας από Βλυχάδα  , κάποια ημέρα είδα το πανό που ήταν αναρτημένο στον πέτρινο τοίχο του ΕΠΑΛ. Αλήθεια ! πόσο σωστό είναι αυτό το σύνθημα . «Στον αγώνα της αιμοδοσίας κερδίζει η ζωή». Στην εθελοντική αυτή προσπάθεια των αιμοδοτών κερδισμένη είναι η ζωή όλων όσων έχουν ανάγκη το αίμα τους.

Και κλείνω με το μάθημα που πήρα από αυτήν την εμπειρία .  Να γίνω άμεσα αιμοδότρια ( μου είπε η κα που με εξυπηρέτησε , η επόμενη αιμοδοσία είναι τον Μάϊο ) και να παροτρύνω και άλλους.

Όπως η δική μου οικογένεια βρέθηκε σε αυτή την ανάγκη , αναλογίζομαι και πόσοι άλλοι συνάνθρωποί μας , έχουν την ανάγκη αίματος .

Άρα από την επόμενη αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης , γίνομαι και εγώ μέλος της.

Με τις ευχαριστίες μου

Δασκαλογιάννη  Έφη

Προηγούμενο άρθροΦίλιππος Φόρτωμας: «Αναγκαία η δημιουργία ειδικού πλαισίου εκπαίδευσης στο Νεώριο της Σύρου»
Επόμενο άρθροΚοινό ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου και ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κατά της εγκατάστασης βιομηχανικών ανεμογεννητριών στα νησιά