ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ – 2022
Αγαπητοί φίλοι,
Το 2021 έκλεισε με μία πανηγυρική Χριστουγεννιάτικη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης με θέμα τα Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα του Aλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που περιελάμβανε συμμετοχή/έκπληξη του γνωστού Θηραίου ηθοποιού Σαμψών Φύτρου, που διάβασε για μας τη «Ντελησυφέρω» καθώς και Ανταλλαγή Δώρων/Βιβλίων.
Μετά από τρία συνεχόμενα χρόνια αδιάλειπτης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, ο Κορωνοϊός μας ανάγκασε να γίνουμε περιπλανώμενοι, να αλλάξουμε έδρα και να αναστείλουμε κάποιες συναντήσεις, χωρίς όμως να σπάσουν οι δεσμοί που μας ενώνουν. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες πολλά από τα ιδρυτικά – γνώριμα πρόσωπα δεν ξαναεμφανίστηκαν και πολλά νέα ενσωματώθηκαν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει μία σταθερή βάση να πατήσουμε, καθώς παρουσιάστηκε το φαινόμενο να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, χωρίς όμως να έχει διαβάσει κανείς το βιβλίο, εκτός από δύο-τρία άτομα.
Η ΕΣΤΙΑ Πύργου παρέμεινε η βάση και ο αρωγός των προσπαθειών μας και σε συνδυασμό με την ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη της στην Πλατεία του Πύργου, μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα για ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες και να γίνει η «ομπρέλα» κάτω από την οποία θα στεγάσουμε τα κοινά μας ενδιαφέροντα.
Γι αυτό, καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης Ανάγνωσης Σαντορίνης, καθώς και όσους αγαπούν τα βιβλία και επιθυμούν να εμβαθύνουν στη σκέψη των συγγραφέων και να συζητούν για τις απόψεις τους πάνω σε αυτά, μέσα σε μία ζεστή παρέα-λέσχη, να δηλώσουν εκ νέου την πρόθεσή τους να συμμετέχουν δια ζώσης στις συναντήσεις της Λέσχης, ώστε να γίνει μία Επανεκκίνηση και ένας Προγραμματισμός των συναντήσεων και των βιβλίων για το 2022, υπό τις παρούσες συνθήκες.
Η πρώτη συνάντηση για το Νέο Έτος θα γίνει το Σάββατο 29 Γενάρη στον Εκθεσιακό Χώρο της Εστίας στην Πλατεία του Πύργου και το βιβλίο που θα συζητηθεί είναι το ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ της Πόλυ Σάμσον.
Θα σας παρακαλούσαμε θερμά:
  • Να γράψετε τα γενικά σχόλιά σας, κυρίως όσον αφορά στη Θεματική της Νέας Χρονιάς καθώς και τη μέρα και ώρα των συναντήσεων,
  • Να μας ενημερώσετε για το εάν διαβάζετε το βιβλίο ΘΕΑΤΡΟ για ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ και,
  • Να δηλώσετε αν προτίθεστε να έρθετε στην προσεχή συνάντηση.
Αυτό είναι απαραίτητο για να γνωρίζουμε εκ των προτέρων πόσα περίπου άτομα θα παρευρεθούν, ώστε να τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες που αφορούν την Covid-19.
Επιπροσθέτως, η επικοινωνία είναι αναγκαία για να εξελίξουμε τις συναντήσεις μας με την πρόσκληση συγγραφέων, καθώς και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων όπως προβολές ταινιών ή μουσικά δρώμενα που θα σχετίζονται με το βιβλίο που διαβάζουμε.
Για τη Λέσχη Ανάγνωσης Σαντορίνης η ανάγνωση βιβλίων δεν θα είναι μία μοναχική διαδικασία αλλά η διαδικασία που θα μας φέρει κοντά σε φίλους και άλλες συλλογικές οντότητες, έξω από τα στεγανά των ηλικιών και των επαγγελματικών υποχρεώσεων του καθενός προσωπικά.
Τέλος, σας υπενθυμίζουμε και ότι την Κυριακή 30 Γενάρη θα σας περιμένουμε στην ΕΣΤΙΑ να εγγραφείτε στον Σύλλογό μας και να ψηφίσετε στις Εκλογές του νέου Δ.Σ.
Η συνδρομή και η συμμετοχή σας είναι απαραίτητες για να συνεχίσουμε την πολιτιστική μας δράση.
Για τη Λέσχη Ανάγνωσης και την ΕΣΤΙΑ
Η Γραμματέας της Εστίας
Μάντυ Γκλαβά