Ανακοίνωση για το σοβαρότερο θέμα που απασχολεί τη Σαντορίνη αυτές τις μέρες, την αδυναμία να διαχειριστούν τα απορρίμματα στη χωματερή του  νησιού με αποτέλεσμα να μένουν άταφα και εκτεθειμένα όντας μάλιστα σε κεντρικό του σημείο, υπογράφει η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας” αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής :

Τα απορρίμματα απέχουν περίπου τα 30 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο, στον οποίο κινείται μεγάλος αριθμός τροχοφόρων αφού συνδέει την πρωτεύουσα με αρκετά χωριά.
Αιτία αυτής της απαράδεκτης κατάστασης και εικόνας είναι η παράδοση ενός ευαίσθητου τομέα στους ιδιώτες.

Ο εργολάβος που εδώ και 3-4 μήνες υπέγραψε σύμβαση για την επίστρωση της χωματερής, αγοράζοντας μάλιστα και νέο μηχάνημα για το σκοπό αυτό, παραμένει απλήρωτος και έτσι αποφάσισε να σταματήσει το έργο.

Η Λαϊκή συσπείρωση δηλώνει για άλλη μια φορά την αντίθεση της στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του Δήμου και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα που έχει και άμεση σχέση με την υγεία των κατοίκων.

Απαιτεί να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της πληρωμής του εργολάβου και να σταματήσει η Δημοτική αρχή να καθησυχάζει το λαό της Σαντορίνης ότι όλα βαίνουν καλώς.

Σαντορίνη 08/12/2022.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας
Μαρία Αργυρού
Ακυλινα Κόκκαλη

Φωτογραφία : www.georgakopoulos.org/work/multimedia/the_most_beautiful_landfill_on_earth/

Προηγούμενο άρθροΦΠΑ στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και επιβατικών μεταφορών. Ποια άλλα μέτρα για τον ΦΠΑ εισηγείται η ΕΕ
Επόμενο άρθροΗ ΚΟΒ Σαντορίνης του ΚΚΕ μας προσκαλεί την Τετάρτη στις 18.30 στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο “Μικρασιατική Καταστροφή – Αναζητώντας τις αιτίες”