Σε τηλεδιάσκεψη συμμετείχε σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου ο Πρόεδρος και στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ κ. Αντώνιο Ζαμπέλα και τον Γενικό Διευθυντή κ. Παναγιώτη Βασιλόπουλο, την οποία οργάνωσε και συντόνισε η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κα Χριστιάννα Καλογήρου.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η ανάγκη για πραγματοποίηση εξετάσεων και η έκδοση της απαραίτητης βεβαίωσης κατάρτισης στους περισσότερους από 1700 απασχολούμενους στον κλάδο των τροφίμων και ποτών που έχουν ήδη παρακολουθήσει τα σεμινάρια Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων του ΕΦΕΤ από το Επιμελητήριο Κυκλάδων, μια εκκρεμότητα που εντάθηκε εξαιτίας της πανδημίας όπως ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ δήλωσε ότι γνωρίζει το ζήτημα που έχει θέσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, στο οποίο πρόκειται να δοθούν οριστικές λύσεις έως το τέλος του χρόνου. Εν τω μεταξύ και για την άμεση αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης ο Γενικός Διευθυντής του ΕΦΕΤ δεσμεύτηκε ότι σύντομα πρόκειται να υπάρξει επίσημη ενημέρωση και θα δοθεί λύση σε όσους έχουν ήδη εκπαιδευτεί σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων ώστε να λάβουν άμεσα και με εύκολο τρόπο την βεβαίωση κατάρτισης, σε όποιο νησί και αν βρίσκονται.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τη Διοίκηση του ΕΦΕΤ και θα ενημερώσει τα μέλη του σχετικά.

Προηγούμενο άρθροΑνοίγει σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 13:00 η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ
Επόμενο άρθροΤην Αυστραλή Πρόξενο Sue Parkes υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.