Την ευκαιρία στα παιδιά μας να γνωρίσουν τη ρομποτική και τις απεριόριστες δυνατότητες της έχει τη χαρά να προσφέρει ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ μέσω του νέου προγράμματος που απευθύνεται σε μαθητές από οκτώ (8) χρονών και πάνω.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τον κ. Δρούγα Άγγελο μία φορά κάθε Σαββατοκύριακο στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ, τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19. Κάθε τμήμα θα αποτελείται από έξι παιδιά.

Η διδασκαλία ρομποτικής αποτελεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, όπου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση, με τη βοήθεια μιας απλής γλώσσας προγραμματισμού, να συνθέσουν και να κατευθύνουν μια τεχνολογική οντότητα. Να σχεδιάσουν, να προγραμματίσουν και να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους με πραγματικά ρομπότ, τα οποία μαζί μ’ έναν φορητό υπολογιστή θα χειρίζονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Πέρα από την προφανή συμβολή της στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας των παιδιών, η διδασκαλία ρομποτικής μπορεί να βρει άμεση εφαρμογή στις φυσικές επιστήμες και στα μαθηματικά, ενώ ταυτόχρονα προάγει τη συνεργατική μάθηση, την αυτοπεποίθηση και την δημιουργικότητα των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6971782888 (κ. Δρούγας Άγγελος). Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προηγούμενο άρθροΣυμφωνία Κικίλια με ανώτατα στελέχη της TUI για έναρξη δραστηριότητας στην Ελλάδα τον Μάρτιο 2022
Επόμενο άρθροΔήμος Θήρας: Ενημέρωση και οδηγίες, για επικείμενα έκτακτα καιρικά φαινόμενα