Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, για να τιμήσουν το συγγραφικό έργο του Γιάννη Μπουτάρη και της Μαρίας Μαυρικάκη, την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις ζωές του Γιάννη Μπουτάρη και της Μαρίας Μαυρικάκη, όπως αυτές αναδείχθηκαν μέσα από τα νέα βιβλία τους “Εξήντα χρόνια τρύγος” και “Εξαρτάται. Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση”.

Μια τρυφερή και συναισθηματική συζήτηση εξελίχθηκε μεταξύ των ομιλητών και του κοινού, με πολλά μηνύματα αφύπνισης για τις εξαρτήσεις και τη σύγχρονη ζωή, τα κοινά βιώματα, τη δύναμη και την αξία της τοπικής αυτοδιοίκησης ως θεσμό, αλλά και την κοινή αγάπη όλων μας, τη Σαντορίνη.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στην εξέλιξη της οινοποίησης του σαντορινιού κρασιού ο Γιάννης Μπουτάρης.

Την εκδήλωση προσφώνησε η Αντιδήμαρχος Δήμου Θήρας, Σοφία Κίτσου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αντώνης Σιγάλας. Και οι δυο δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην εκτίμηση και τη φιλία, που τους συνδέει με τα δυο τιμώμενα πρόσωπα.

Ολιγόλεπτη τοποθέτηση έκανε επίσης και η εκδότρια, κα. Άννα Πατάκη, η οποία αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στην επιτυχημένη διοργάνωση.

Τα βιβλία παρουσίασαν οι: Πέτρος Βαμβακούσης, οινολόγος-γεωπόνος, Γιάννης Κουλελής, οινικός σύμβουλος, WSPC Tutor, Ξενοφών Φύτρος, συγγραφέας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τιμητική βράβευση των Γιάννη Μπουτάρη και Μαρίας Μαυρικάκη, τόσο για το συγγραφικό τους έργο όσο και για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Συνεισφορά που αντικατοπτρίζεται, όσον αφορά στον κ. Μπουτάρη, στο ότι συνέβαλε τα μέγιστα στην εξέλιξη της οινοποίησης του σαντορινιού κρασιού, στο ότι παραχώρησε το αμφιθέατρο του οινοποιείου Μπουτάρη για τη στέγαση της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας, καθώς και στην εν γένει πολυσχιδή δράση του. Όσον αφορά στην κα  Μαυρικάκη στο ότι αγωνίζεται πολλαπλά και με συνέπεια κατά των εξαρτήσεων και στο ότι προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο νησί ως διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν:

Ο Αντιδήμαρχος Θήρας Γρηγόρης Μαντούσης

Δημοτικοί σύμβουλοι

Ο Έπαρχος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Θηραικών Προιόντων, Μάρκος Καφούρος

Ο Πρώην Διευθυντής του συνεδριακού κέντρου Νομικού, Νίκος Βάλβης

Ο διοικητής Γ. Νοσοκομείου Θήρας, Νίκος Διαμαντόπουλος

H Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Στήριξης Γ.Ν.Θ., Λίτσα Πετίνη

Οινοποιοί και πολλοί άλλοι

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα για το «Dappos Summer Class» με την παρουσία του Μητροπολίτη μας
Επόμενο άρθροΠ.Ο.Ξ. : Έκτακτα Μέτρα Προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τις 15 Ιουνίου – Σχέδιο διαχείρισης επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 – Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις