Μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φιλίππου Φόρτωμα, κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Παράκτιας Αλιείας του Δήμου Πάρου «Άγιος Νικόλαος», παρατείνεται εκ νέου από τη λήξη της (22η.05.2021) και μέχρι τις 30 Απριλίου του 2022 η προθεσμία χορήγησης άδειας αλίευσης ειδών ολοθούριων του γένους Holothuria spp, με τις οριζόμενες προϋποθέσεις, που αφορούσαν στην τοποθέτηση συσκευών δορυφορικής παρακολούθησης (VMS) και τήρησης ηλεκτρονικού ημερολογίου αλιείας (ERS) στα υπόχρεα σκάφη, δεδομένου ότι το κόστος αγοράς και τοποθέτησής τους είναι πολύ υψηλό για τους παράκτιους αλιείς.

Μετά από την επιτυχή εξέλιξη ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: « Σε συνέχεια της παρέμβασης μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για το θέμα της παράτασης της προθεσμίας εγκατάστασης ηλεκτρονικού ημερολογίου ERS για τους αλιείς, σήμερα έγινε δεκτό  το αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου! Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 θα έχουν το χρονικό περιθώριο μα προχωρήσουν στις αντίστοιχες αλλαγές. Με στοχευμένες κινήσεις και αποφασιστικότητα φέρνουμε αποτέλεσμα για  τα νησιά μας και καθιστούμε τις πολιτικές μας λειτουργικές για τις νησιωτικές περιοχές που δίνουν πολλές μάχες στην καθημερινότητα τους».

Προηγούμενο άρθροΠΝΑΙ: «Αναδείχθηκε ο οριστικός ανάδοχος για τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου Θήρας, Θηρασιάς, Ίου, Φολεγάνδρου και Ανάφης»
Επόμενο άρθροΕπιμελητήριο Κυκλάδων: Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση – «Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες»