Με επιστολή, που υπογράφουν ο πρόεδρος Νίκος Γούλας και ο γενικός γραμματέας Μάριος Νικολόπουλος, προς τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, το Συνδικάτο Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδος, ζητά “τον έγκαιρο εμβολιασμό όλων των εργαζομένων στον τουρισμό, αλλά κυρίως στους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων, μέσα στα οποία περνούν αρκετές ώρες της ημέρας και κάθε ημέρας που βρίσκονται στην χώρα μας οι επισκέπτες”.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, “Από την άφιξή τους στη χώρα μας έως και την αποχώρησή τους οι τουρίστες, με όλα τα προγράμματα που ακολουθούνται (city tours, οδικούς γύρους της χώρας κτλ.) για όλες και σε όλες τις εκδηλώσεις, μεσολαβεί το … τουριστικό λεωφορείο”.

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Κύριε Υπουργέ,

Δεδομένης της απόφασής σας να ανοίξουμε το τουρισμό στην πατρίδα μας σε ξένους επισκέπτες και προκειμένου αυτό να γίνει με τον καλύτερο και σωστότερο τρόπο τόσο γι αυτούς όσο και για εμάς, θα ήταν φρόνιμο να φροντίσετε τον έγκαιρο εμβολιασμό όλων των εργαζομένων στον τουρισμό, αλλά κυρίως στους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων, μέσα στα οποία περνούν αρκετές ώρες της ημέρας και κάθε ημέρας που βρίσκονται στην χώρα μας οι επισκέπτες.

Από την άφιξή τους στη χώρα μας έως και την αποχώρησή τους οι τουρίστες, με όλα τα προγράμματα που ακολουθούνται (city tours, οδικούς γύρους της χώρας κτλ.) για όλες και σε όλες τις εκδηλώσεις, μεσολαβεί το … τουριστικό λεωφορείο.

Συμπληρωματικά, σας υπενθυμίζουμε τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στα λεωφορεία που αν και τηρούνται όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ παρ’ όλα αυτά, δεν παύει να είναι ένας κλειστός χώρος χωρίς φυσικό αερισμό, ένας χώρος στον οποίο ο κόσμος μιλάει, γελάει, τραγουδάει, άρα ευνοείται η διασπορά του ιού.

Έχουμε ήδη ακούσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό, απλά με την επιστολή αυτή, ερχόμαστε να σας θυμίσουμε της ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στο δικό μας εργασιακό περιβάλλον“.

Πηγή: https://money-tourism.gr

Προηγούμενο άρθροΣτη Ρόδο το Σαββατοκύριακο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, για το ζήτημα των δασικών χαρτών
Επόμενο άρθροΦίλιππος Φόρτωμας: “Η δράση μου για τις Κυκλάδες!”