Άμεσος κίνδυνος για κλείσιμο του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνδρου – Ελάχιστη στελέχωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση και στα υπόλοιπα νησιά

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε ερώτηση με θέμα τον  άμεσο κίνδυνο για κλείσιμο του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνδρου.

Όπως αναφέρει η ερώτηση, σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιθεωρήτρια Εργασίας και μοναδική υπάλληλο του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνδρου, με έδρα την Άνδρο και αρμοδιότητα και στην Τήνο, λόγω της αυτοδίκαιης απόλυσής της (συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας), αν δεν βγει άμεσα προκήρυξη για κάλυψη της θέσης, η υπηρεσία θα κλείσει, με αποτέλεσμα η Άνδρος και Τήνος να υπαχθούν στη Σύρο.

Η εν λόγω υπάλληλος, ενώ το οργανόγραμμα της Υπηρεσίας προβλέπει για το συγκεκριμένο Τμήμα τρεις θέσεις, από το 2012 υπηρετεί μόνη στην υπηρεσία, καλύπτει δύο νησιά, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επιτελέσει το έργο της. Ωστόσο, παρότι η υπηρεσία οδηγείται σε κλείσιμο και δύο νησιά η Άνδρος και η Τήνος μένουν παντελώς ακάλυπτα, δεν έχει βγει προκήρυξη όχι για τρεις θέσεις αλλά ούτε για μία, ενώ στην Κινητικότητα δεν υπάρχει καμία μετακίνηση προς ΣΕΠΕ.

Πρέπει να σημειωθεί επιπλέον ότι, η κατάσταση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων Αιγαίου που εδρεύει στη Σύρο, από άποψη στελέχωσης είναι  δραματική αφού υπηρετούν συνολικά στην έδρα της μόνο δύο υπάλληλοι.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση καλύπτει και εξυπηρετεί όλο το Αιγαίο και σε αυτήν υπάγονται μέχρι σήμερα, τα Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνδρου, Κω – Καλύμνου, Λέσβου, Νάξου, Ρόδου, Σάμου, Σύρου – Μήλου, Χίου, καθώς και το Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αιγαίου με έδρα τη Σύρο.

Στο δε Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Σύρου – Μήλου, σήμερα εργάζονται τρεις υπάλληλοι οι οποίοι καλύπτουν οκτώ (8) νησιά. Οι υπάλληλοι αυτοί, προκειμένου να πραγματοποιούν ελέγχους για την ορθή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, θα πρέπει να μετακινούνται πέραν της Σύρου σε άλλα 7 νησιά: Μήλο, Κίμωλο, Μύκονο, Σίφνο, Σέριφο, Πάρο και Αντίπαρο, με δύσκολη έως και ανύπαρκτη πολλές φορές επικοινωνία, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες που τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια είναι περισσότερα!!!

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιδιώκει την αντιστροφή της κατάστασης που δημιουργήθηκε κατά τα πρώτα μνημονιακά χρόνια με το κλείσιμο του συνόλου σχεδόν των δημοσίων υπηρεσιών σε πολλά νησιά του Αιγαίου, αλλά συνεχίζει να απαξιώνει και να υποβαθμίζει συνολικά το ΣΕΠΕ, αφήνοντας κυριολεκτικά στο έλεος της εργασιακής ζούγκλας τους εργαζόμενους.

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

 Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε προκήρυξη για κάλυψη θέσεων στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνδρου, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε οριστικό κλείσιμο;

Προτίθεται να ενισχύσει άμεσα την Περιφερειακή Διεύθυνση Αιγαίου στη Σύρο, καθώς και τα Τμήματα Επιθεώρησης και Εργασιακών Σχέσεων στα υπόλοιπα νησιά;

Δείτε εδώ την ερώτηση:

2021-11-23-Συρμαλένιος- ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ-1

Προηγούμενο άρθροVIDEO: Η βράβευση της Ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας 2021 από την Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης
Επόμενο άρθροΤουρίστες: Με μεγαλύτερο πορτοφόλι φέτος στην Ελλάδα