Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε  αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Ανάφης προς την Cosmote, με την οποία διαμαρτύρονται για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζοτν στην τηλεφωνία και στη χρήση διαδικτύου στο νησί και ενημερώνουν την εταιρεία ότι αν δεν προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες επίλυσης των προβλημάτων τα οποία αναλύονταν στην από 22/9/2021 προηγούμενη επιστολή τους, σχετικά με τα τεχνικά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί με το δίκτυο επικοινωνίας της εταιρίας στη σταθερή και διαδικτυακή σύνδεση, θα κινηθούν νομικά προκειμένου να δικαιωθούν, καθώς πληρώνουν για υπηρεσίες τις οποίες δεν απολαμβάνουν.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο οι συνέπειες από την κατάσταση του δικτύου είναι καταστροφικές για το νησί της Ανάφης αφού:
α) Τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων διότι δεν μπορεί να επιτευχθεί επικοινωνία με το ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
β) Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έγκαιρη συνταγογράφηση.
γ) Δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής.
δ) Δεν είναι δυνατή η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών εφόσον για την παροχή υπηρεσιών τους απαιτείται διαδικτυακή σύνδεση.
ε) Δημιουργούνται προβλήματα και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Συνημμένα τα σχετικά έγγραφα;

2021-10 Συρμαλένιος Τεχνικά ζητήματα COSMOTE Ανάφη(1)

2021-10-26 Επιστολή Δήμου Ανάφης προς Cosmote(1)

Προηγούμενο άρθροΔΕΥΑΘ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευθεία Μεσσαριάς – Καμαρίου, στα πλαίσια του έργου «Ύδρευση Έξω Γωνιάς Δήμου Θήρας»
Επόμενο άρθροΛαϊκή Συσπείρωση Θήρας: “Το νέο αναβαθμισμένο σχολείο έφτασε και στη Σαντορίνη…”