Σε ανακοίνωσή του ο Δημοτικός Αθλητικός Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαντορίνης μας ενημερώνει για το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποίησε σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Με περισσότερους από 150 μαθητές των δημοτικών σχολείων του Ακρωτηρίου, της Οίας και του Πύργου ξεκίνησε σήμερα η παρουσίαση του ενεργειακού εκπαιδευτικού προγράμματος που στόχο έχει να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά τις ιδέες που αφορούν την κλιματική ουδετερότητα και παράλληλα να τα ωθήσει να αποκτήσουν ορθή ενεργειακή συνείδηση.

Σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία αυτής της δράσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου 2022 μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2022 και αναμένεται να φιλοξενήσει τους μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων, τους μαθητές του Γενικού Λυκείου και των ΕΠΑΛ της Σαντορίνης.

Ο Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. και Ειδ. Επιστήμονας της Ρ.Α.Ε ήταν ο παρουσιαστής του προγράμματος, όπου με τη βοήθεια σύγχρονου οπτικοακουστικού υλικού, μίλησε με τον πιο απλό τρόπο στα παιδιά για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, την έννοια της ενεργειακής μετάβασης, την ενεργειακή κρίση, την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα οφέλη τους.

Η παρουσίαση είχε διαδραστικό χαρακτήρα με του μαθητές να συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, ενώ στο τέλος μοιράστηκε σε όλους και ένα ενημερωτικό έντυπο με θέμα την αιολική ενέργεια.

Το περιβάλλον αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα για το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ και με γνώμονα την «επόμενη μέρα» στοχεύει πάντα στη πραγματοποίηση δράσεων που βοηθούν στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και στην ανάδειξη της σημασία της ορθής διαχείρισης της ενέργειας.

Προηγούμενο άρθροΠλακόστρωση περιοχής Γαλανός Χώρας Σικίνου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Επόμενο άρθροΔΕΔΔΗΕ : Διακοπές στην ηλεκτροδότηση στις 2 Δεκεμβρίου