Τα 10 value for money Ασύρτικα απ’ όλη την Ελλάδα που επιχειρούν να φτάσουν τον χαρακτήρα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παγκοσμίως μοναδικού “Ασύρτικου της Σαντορίνης”, παρουσιάζει σε έρευνα του το newmoney.gr .

Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ αγοράς του, αναφέρει τα εξής :

Το Ασύρτικο δίχως αμφιβολία να είναι η σπουδαιότερη (και γνωστότερη διεθνώς) ελληνική ποικιλία, με την Σαντορίνη να διαθέτει ένα παγκοσμίως μοναδικό terroir για την καλλιέργειά της. Ωστόσο η φήμη του σταφυλιού αλλά και η τρομακτική αύξηση των τιμών των Σαντορινιών αλλά και των υπόλοιπων αιγαιοπελαγίτικων Ασύρτικων έχει οδηγήσει στην καλλιέργειά της σε όλα τα μήκη και πλάτη της ηπειρωτικής Ελλάδας.

 

Νέο ή παλαιωμένο, πάντα καταφέρνει να εντυπωσιάσει όσους είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την pop εξωστρέφεια προς όφελος της γευστικής ουσίας. Και οι παρακάτω προτάσεις όχι μόνο δεν θα απογοητεύσουν ακόμα και τους πλέον hard core οπαδούς του νησιού αλλά θα διεκδικήσουν και πολλούς Best Buy τίτλους μιας και κάποιες από αυτές κοστίζουν τα μισά λεφτά ακόμα και από μια “βασική” Σαντορίνη. Μάλιστα το timing για να την φέρετε στα ποτήρια σας δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο αφού όλα τα παρακάτω διαμάντια από την …ενδοχώρα ταιριάζουν υπέροχα και με τον μπακαλιάρο-σκορδαλιά (ή μη!) της 25ης Μαρτίου αλλά και με τα υπόλοιπα θαλασσινά όλης της Σαρακοστής!

Το πλήρες ρεπορτά με τη λίστα των ελληνικών Ασύρτικων, μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.newmoney.gr/fine-living/10-korifea-asirtika-dexamenis-i-etiketes-pou-boroun-na-kitaxoun-tin-santorini-katamata/
Προηγούμενο άρθροΕως τις 7/4 οι αιτήσεις των καταστημάτων για τη μίσθωση των παραλιών στο Δήμο Θήρας
Επόμενο άρθροΝέο Διαδικτυακό εργαστήριο για μαθητές & μαθήτριες Λυκείου απο το Θησέα Κυκλάδων