Η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και το Γενικό Λύκειο Θήρας σας προσκαλούν στην ομιλία του Κοσμά Γαζέα, αστροφυσικού στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ, με τίτλο «Η δημιουργία του ηλιακού συστήματος», την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Μεσαριάς Θήρας. Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει νυχτερινή παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπιο, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο καθηγητής κ. Γαζέας και οι συνεργάτιδές του, Μαρία Παναγοπούλου, φυσικός, και Αφροδίτη Καραμήτρου, φοιτήτρια του τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, θα κάνουν σχετική παρουσίαση και παρατήρηση του ήλιου με τηλεσκόπιο, στους μαθητές του ΓΕΛ Θήρας και των Γυμνασίων Θήρας, Μεσαριάς και Εμπορείου στις 30 και 31 Μαρτίου, κατά τις πρωινές σχολικές ώρες.

Η Θηραϊκή Εταιρεία επιθυμεί να ευχαριστήσει το ΓΕΛ Θήρας για την άψογη συνεργασία, το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο και τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Μεσαριάς για την παραχώρηση των χώρων, καθώς και όσους συνέβαλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ της Θηραϊκής Εταιρείας
Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώνει και αποσύρεται απο τις θαλάσσιες έρευνες το JOIDES Resolution που μελέτησε τα ηφαίστεια της Σαντορίνης
Επόμενο άρθροΤα αποτελέσματα στοχευμένων αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα 6 -12 Μαρτίου