Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε δύο αναφορές στη Βουλή για τα φλέγοντα θέματα υγείας των μικρών νησιών των Κυκλάδων.

Η πρώτη έχει θέμα: «Συνθήκες μεταφοράς ασθενών κατοίκων των μικρών Κυκλαδονήσων με το μικρό σκάφος ΚΕΡΑΣ »
Ο βουλευτής κατέθεσε αναφορά με επισυναπτόμενη την επιστολή του Συνδέσμου Αμοργίνων καθώς και την αναφορά-καταγγελία από τον κύριο Ευάγγελο Μενδρινό σχετικά με την ανεπάρκεια των συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων των μικρών Κυκλαδονήσων, όταν μάλιστα χρειάζονται να μεταφερθούν επειγόντως με το μικρό σκάφος «ΚΕΡΑΣ» σε άλλα νησιά για αξιολόγηση του περιστατικού.
Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο: 2022-07-27 Συρμαλένιος Συνθήκες μεταφοράς ασθενών από μικρά Κυκλαδόνησα

Η δεύτερη έχει θέμα: «Υπέρβαση ωραρίου και παράτυπα υπερβολικές εφημερίες στο ΠΠΙ Σερίφου».
Ο βουλευτής κατέθεσε το έγγραφο του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι.) Σερίφου, με θέμα: «Υπέρβαση ωραρίου και παράτυπα υπερβολικές εφημερίες», που απευθύνεται προς τον Υπουργό Υγείας, τον Διοικητή και Υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ καθώς και τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας Νομού Κυκλάδων, και με το οποίο ενημερώνουν τους παραπάνω ότι από το Σάββατο 26/07/2022 και εξής οι παράτυπες εφημερίες και η υπέρβαση του ωραρίου εργασίας θα γίνεται μόνο με «εντέλλεσθε» από την προϊσταμένη αρχή.
Σύμφωνα με την επιστολή, σε προηγούμενα αιτήματα του το ΠΠΙ Σερίφου είχε ενημερώσει για τις ελλείψεις προσωπικού την θερινή περίοδο. Στο ΠΠΙ Σερίφου υπηρετούν μόνο ένας ειδικευμένος ιατρός και δύο αγροτικοί σε μια περίοδο που στο νησί βρίσκονται καθημερινά 7000 – 8000 επισκέπτες και μόνιμοι κάτοικοι.
Χαρακτηριστικά αναφέρουν στο έγγραφο: «Δυστυχώς καλούμαστε καθημερινά να εφημερεύουμε παράνομα με εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτοι και εκτεθειμένοι σε δυνητικά ιατρικά λάθη, κάτι που θεωρούμε άκρως επικίνδυνο για τnν ασφάλεια των ασθενών αλλά και την δική μας. Γνωρίζει την παραπάνω παρατυπία το υπουργείο υγείας, το νομικό τμήμα της ΔΥΠΕ και ο εισαγγελέας; Είμαστε νομικά καλυμμένοι για οποιοδήποτε ιατρικό λάθος;»

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο: 2022-07-29 Συρμαλένιος ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ

Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία ο διήμερος αγώνας ιστιοπλοΐας OPEN που διοργάνωσαν οι όμιλοι Σαντορίνης και Φολεγάνδρου
Επόμενο άρθροΣτην πρώτη Θεία Λειτουργία στον άρτι ανακαινισθέντα Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Μεγαλοχωρίου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος