ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, μετά την πρωινή επικοινωνία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας & Νήσων και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, που επικρατούν από τις πρώτες πρωινές ώρες, έλαβαν από κοινού την απόφαση του κλεισίματος των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων Θήρας και Θηρασίας για την ασφάλεια των μαθητών, κατά τις μετακινήσεις από και προς αυτά.

Ο Δήμος Θήρας αντιλαμβάνεται την αναστάτωση των γονέων και συνοδών των μικρών μαθητών, αλλά με μεγάλη ευαισθησία προτάσσει πάντα την ασφάλεια τους, σε περιπτώσεις που επιβάλλουν άμεσες αποφάσεις, ακολουθώντας πάντα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας & Νήσων, σχετικά με την κοινή αυτή απόφαση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με κοινοποίηση, τα Σχολεία τους Εκπαιδευτικούς και τον Δήμο Θήρας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ & ΝΗΣΩΝ

Θέµα: Κλείσιµο σχολείων 07/12/21 

Σε συνεργασία µε τον Δήµο και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 58 παρ. δ του Ν. 3852/2010 ΦΕΚ 87/Α’/7-6-2010 και του άρθρου 59 παρ.1. αποφασίστηκε σήµερα, Τρίτη 07 Δεκεµβρίου 2021, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης του Δήµου µας να παραµείνουν κλειστά προκειµένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των µαθητών, καθώς οι θυελλώδεις άνεµοι και οι βροχοπτώσεις που επικρατούν έχουν δηµιουργήσει προβλήµατα στην προσέλευση στα σχολεία, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ηµέρας, πόσο µάλλον σε συνθήκες πανδηµίας, όπου οι µαθητές θα πρέπει να παραµείνουν στις τάξεις τους σε όλα τα διαλείµµατα µε κίνδυνο µετάδοσης του covid-19.

ΣΠΕ ΘΗΡΑΣ- Κλείσιμο σχολείων 071221

65ΨΗΩΡΝ-ΣΦ3

Προηγούμενο άρθροΜε τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ. Κουτουλάκη συναντήθηκε ο Γ. Λεονταρίτης
Επόμενο άρθροΣυνάντηση εργασίας μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων