Κατά την μεγάλη και λαοφιλή εορτή των Αγίων ενδόξων μεγάλων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Μητροπολίτης Θήρας κ Αμφιλόχιος μετέβη στην νήσο Θηρασιά στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Μανωλάς όπου χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε την θεία Λειτουργία.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η Εκκλησία μας χαρακτήρισε τον Άγιο Κωνσταντίνο Μέγα απαντώντας ταυτόχρονα στους αναθεωρητές της ιστορίας, οι οποίοι με κάθε τρόπο προσπαθούν να σπιλώσουν και να μειώσουν την προσωπικότητα και το μεγάλο θρησκευτικό αλλά και πολιτικο έργο του Αγίου Αυτοκράτορος. Ωστόσο, κατέληξε ότι “σκληρόν πρός κέντρα λακτίζειν”, όπως ακούσαμε και στο σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα.

Στην Ιερά Ακολουθία παρέστησαν ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Θηραϊκής Πολιτείας κ. Νικόλαος Ζώρζος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ» για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά κ. Μανώλης Ορφανός.

Στο ιερό αναλόγιο διακόνησαν ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ.Νικόλαος Βαρβαρήγος και ο κ. Γεώργιος Βαρβαρήγος.

Προ του Δι’ ευχών ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδιάς τον μεγάλο ευεργέτη της πατρίδας μας κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την εκ βάθρων ανακαίνιση του Ιερού Ναού καθώς και τον κ. Μάρκο Αλεφραγκή για την άοκνη βοήθεια του στο έργο.

 

 

Ο Μητροπολίτης Θήρας στην Θηρασιά για την εορτή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης

 

Προηγούμενο άρθροΠτήσεις με ελικόπτερο. Από δυσπρόσιτη πολυτέλεια σε προσιτή ταξιδιωτική εμπειρία και εξυπηρέτηση.
Επόμενο άρθροΔήμος Θήρας : Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σαντορίνης – Επιστημονική υποστήριξη του Δήμου από το ΕΜΠ