Ο Νίκος Συρμαλένιος παρευρέθηκε στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συνεδρίου της ΟΣΥΓΥ Κυκλάδων την Παρασκευή 8/10 στην Πάρο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων επισήμανε «….Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που παρευρίσκομαι στο 12ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας….Να πω εξαρχής ότι στο δίλημμα που θέτει ο τίτλος του συνεδρίου σας….Δημιουργικές θεματοφύλακες ή απλές παρατηρήτριες……η απάντηση είναι αυταπόδεικτη, διότι οι γυναίκες των Κυκλάδων δια μέσου των αιώνων, πάντα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, από το χωράφι μέχρι σήμερα στη σύγχρονη τουριστική επιχείρηση, πάντα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας. Και βεβαίως στο διάβα της ιστορίας, δημιούργησαν το μοναδικό πολιτισμό και την ιστορική κληρονομιά μας……

……Έτσι λοιπόν, όπως έλεγα και την προηγούμενη βδομάδα στο Συνέδριο της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών στην Τήνο, με κεντρικό θέμα τον πολιτισμό, επειδή πολλές εισηγήσεις και εδώ πραγματεύονται τον πολιτισμό των Κυκλάδων, θα έλεγα ότι, για να υπάρχει βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη, θα πρέπει να διαφυλάξουμε αυτές τις αξίες ως κόρη οφθαλμού. Και να επισημάνω ότι δεν αρκεί να το επαναλαμβάνουμε στα συνέδρια, αλλά θα πρέπει τα συμπεράσματα μας να συμβαδίζουν και με την ασκούμενη τρέχουσα πολιτική…. Και για αυτό βεβαίως δεν αρκεί να μένουμε στο τι ψηφίζει η βουλή, αλλά να δημιουργούμε την κίνηση απόντα κάτω, στις τοπικές κοινωνίες.

……Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να συγχαρώ για μια ακόμη φορά την πρόεδρο αλλά και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας και να ευχηθώ καλή επιτυχία και τα συμπεράσματα του Συνεδρίου να βαδίσουν προς την παραπάνω κατεύθυνση…..»

Προηγούμενο άρθροΗ Κατερίνα Μονογυιού στην Πάρο και την Αντίπαρο για το 12ο Πανκυκλάδικο Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών
Επόμενο άρθροΣυνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Επαρχίας Θήρας: “ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ”