Πάνω από 500 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Ευρώπη κάθε χρόνο, αλλά σε ποια από τις 44 χώρες της επιλέγουν να πάνε;

Η GlobalData, μια εταιρεία αναλύσεων και συμβούλων επιχειρήσεων, συγκέντρωσε τους αριθμούς για να ανακαλύψει ποια είναι η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στην Ευρώπη.

Η Γαλλία έχει συχνά διεκδικήσει την πρώτη θέση όλα αυτά τα χρόνια, και συνεχίζει να το κάνει ως η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο.
Πριν από την πανδημία του COVID, η Γαλλία ήταν η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο προσελκύοντας 88,1 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019, σύμφωνα με την GlobalData.
Η Ισπανία διεκδίκησε την πρώτη θέση το 2021, αλλά η Γαλλία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να την ξεπεράσει, έχοντας υποδεχτεί 66,6 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες το 2022.

«Μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία, η Γαλλία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό τμήμα της ανάπτυξης στη Δυτική Ευρώπη», λέει η Hannah Free, αναλύτρια ταξιδιών και τουρισμού στην GlobalData.

«Η χώρα δεν είναι δημοφιλής μόνο στους ταξιδιώτες από την ίδια την Ευρώπη – ειδικά το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και το Βέλγιο – αλλά είναι επίσης δημοφιλής στους επισκέπτες από πιο μακριά, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η GlobalData αναφέρει ότι ο αριθμός των διεθνών αφίξεων στη Γαλλία αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό 12,1% μεταξύ 2022 και 2025.

Η εταιρεία έχει προβλέψει ότι η Γαλλία θα προσελκύει περίπου 93,7 εκατομμύρια διεθνείς ταξιδιώτες ετησίως μέχρι το 2025, εδραιώνοντας τον τίτλο της ως η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Γαλλίας είναι οι ευκολες, άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις στο εσωτερικό της, σύμφωνα με την GlobalData.

Τα ταξίδια μεταξύ των μεγάλων πόλεών της είναι εύκολα, με σιδηροδρομικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας.

Η Γαλλία συνδέεται επίσης καλά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσω τρένων μεγάλων αποστάσεων και διανυκτέρευσης.

Τα νέα τρένα που θα δρομολογηθούν φέτος θα μεταφέρουν επιβάτες από το Παρίσι στη Βιέννη, το Βερολίνο και το Μιλάνο, ενώ το 2024 η πρωτεύουσα θα συνδέεται επίσης με τη Βαρκελώνη.

«Η επίσκεψη στη Γαλλία και την Ισπανία θα παραμείνει ισχυρή τα επόμενα χρόνια, με τα φεστιβάλ, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία να αποτελούν μεγάλη έλξη για τους τουρίστες», λέει την Free.

«Και οι δύο χώρες έχουν πολλά να προσφέρουν στους επισκέπτες, με τις δικές τους μοναδικές κουλτούρες, κουζίνες και ατμόσφαιρες. Και οι δύο χώρες είναι επίσης σχετικά μεγάλες, με ποικίλο και ποικίλο τοπίο, και κάθε χώρα έχει τη δική της μοναδική ακτογραμμή».

 

Προέλευση : https://www.euronews.com/travel/2023/01/12/which-two-eu-countries-are-battling-for-the-title-of-worlds-most-visited-destination

 

Προηγούμενο άρθρο«ΕΛΛΑΔΑ Ταξιδεύοντας στα κάστρα της» το νέο ιστορικό και φωτογραφικό λεύκωμα του ΕΟΤ
Επόμενο άρθροΘηραϊκή Πολιτεία: Ακόμη ένα έργο μας παραλαμβάνεται από την τωρινή Δημοτική Αρχή «Επισκευή και ανάδειξη μύλων στο Εμπορείο»