Στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ.  Χατζημάρκου στη Ρόδο βρέθηκε σήμερα, η Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κι Επικοινωνιών Κυκλάδων κ. Ευδοκία Κατσάνη.

Η κ. Κατσάνη παρέδωσε στον κ. Περιφερειάρχη τις πρώτες άδειες πολυθέσιων ταξί για νησιά των Κυκλάδων, οι οποίες και υπεγράφησαν αρμοδίως.

 

Η κ. Κατσάνη δήλωσε σχετικά:

«Η πρώτη και μόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα που ηγήθηκε του εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου των μεταφορών και απάντησε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των ταξί, σήμερα εξέδωσε τις πρώτες άδειες πολυθέσιων ταξί στην ιστορία της Ελλάδας, σε νησιά των Κυκλάδων.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλο, τόσο για την εμπιστοσύνη πολύ δε περισσότερο για το ανοιχτό μυαλό τους και τον αγώνα τους για την βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών μας.

Η ζωή μας δείχνει πως μόνο με αντανακλαστικά μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της περιόδου.

Αυτά τα αντανακλαστικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ο καθημερινός οδηγός ενός έργου που παράγει αποτελέσματα προς όφελος των νησιωτών».

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ροδιακή :

Σε 35 ανέρχονται τελικά στη Ρόδο οι αιτήσεις για τα πολυθέσια ταξί, αριθμός που σε πρώτη φάση κρίνεται ως ικανοποιητικός.

Εντός των ημερών ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, θα υπογράψει την απόφαση για κάθε έναν ενδιαφερόμενο, ο οποίος θα μπορεί στη συνέχεια να προχωρήσει στην προμήθεια του αυτοκινήτου που επιθυμεί.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι περιμένουν την υπουργική απόφαση σχετικά με το αίτημά τους να είναι τα αυτοκίνητα αυτά μεταχειρισμένα διετίας, ώστε να πράξουν αναλόγως.

Αν, δηλαδή, το αίτημά τους ικανοποιηθεί, τότε μπορούν άμεσα να προχωρήσουν στην αγορά των οχημάτων αυτών, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η αγορά τους θα γίνει την επόμενη χρονιά, καθώς δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα.

Και περιμένουμε από τον υπουργό να τηρήσει την υπόσχεσή του ότι τα αυτοκίνητα θα είναι μεταχειρισμένα διετίας. Μας διευκολύνει γιατί, αν ισχύσει το μέτρο αυτό, θα μπορέσουμε να έχουμε και από φέτος αυτοκίνητα στην κυκλοφορία» δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, Θεοδόσης Καστανίδης, προσθέτοντας ότι, αν γίνει αυτό τότε το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο, θα έρθουν και τα πολυθέσια ταξί στη Ρόδο.

www.rodiaki.gr/article/478360/katatethhkan-35-aithseis-gia-polythesia-taxi-sth-rodo

Προηγούμενο άρθροΓια μεγάλες ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης έκανε λόγο ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
Επόμενο άρθροΠρεσβευτής της φιλοξενίας και οινογραστρονομίας της Σαντορίνης το Iconic Santorini Boutique Cave Hotel και το εστιατόριο Pergola