Η ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2022» είναι προγραμματισμένη από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo, με τουλάχιστον 1.929 εταιρείες από 88 χώρες να εκθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Συνολικά 24 Εθνικά Περίπτερα από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία έχουν επιβεβαιώσει ότι θα καταθέσουν τα ναυτιλιακά τους διαπιστευτήρια κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Στο Εκθεσιακό Κέντρο αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 18.000 διεθνείς επισκέπτες, τις 5 ημέρες που θα διαρκέσει η ναυτιλιακή έκθεση.

«Να περάσουμε από την αβεβαιότητα σε ένα προβλέψιμο περιβάλλον»

Η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα αναμένεται να συγκεντρωθεί για μία ακόμη χρονιά, με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, να τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση συμμερίζεται πλήρως την ανάγκη επίτευξης περιβαλλοντικής ουδετερότητας των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων μέχρι το 2050.

Επίσης τόνισε ότι η ναυτιλία έχει δεσμευτεί να συμβάλει στις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ και της ΕΕ για ουδετερότητα άνθρακα.

«Η σταδιακή μετάβαση σε μια ναυτιλία – και οικονομία γενικότερα – που δεν θα βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα, επιτάσσει να περάσουμε σταδιακά από την τρέχουσα αβεβαιότητα σε ένα προβλέψιμο περιβάλλον, που θα καθοδηγεί τις μελλοντικές επενδύσεις και θα διασφαλίζει ότι θα αποδώσουν τα προσδοκώμενα για το περιβάλλον οφέλη», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, είπε ότι ο ελληνικός εφοπλισμός πρωτοστατεί με δύναμη και θέληση, και στην ενεργειακή μετάβαση, αναφέροντας ότι η επιστροφή των Ποσειδωνίων, έπειτα από 4 χρόνια, θα προσφέρει μια δυναμική πλατφόρμα επικοινωνίας των πιο καινοτόμων και τεχνολογικά προηγμένων δυνατοτήτων λειτουργίας του κλάδου.

«Ως Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, υποδεχόμαστε τη διοργάνωση των Ποσειδωνίων, με τη βεβαιότητα ότι, όχι μόνο θα ανταποκριθεί στις σύγχρονες, υψηλές προσδοκίες της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, αλλά και θα τις υπερβεί», τόνισε η ίδια.

«Μεγάλη γιορτή για την Ελληνική και την παγκόσμια Ναυτιλία»

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Πατέρας, δήλωσε ότι «τα Ποσειδώνια 2022 είναι μεγάλη γιορτή για την Ελληνική Ναυτιλία και γενικότερα για την παγκόσμια Ναυτιλία».

Επίσης πρόσθεσε ότι μετά από όλους αυτούς τους περιορισμούς και τις δοκιμασίες που επέφερε ο COVID-19 είμαστε επιτέλους ελεύθεροι να προωθήσουμε τον τομέα μας και να ανταλλάξουμε καινοτόμες λύσεις σε πολλά από τα προβλήματα και τις προκλήσεις τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Ιωάννης Μώραλης, δήλωσε ότι «τα Ποσειδώνια έχουν βαρύνουσα σημασία για την Ελλάδα, για την εθνική οικονομία, για τη ναυτιλία και κατ’ επέκταση για την πόλη του Πειραιά. «Ο Πειραιάς είναι η βάση και η πόλη στην οποία χτυπά η καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας, του πρώτου πυλώνα της εθνικής οικονομίας που πρωταγωνιστεί σε όλα τα μήκη και πλάτη των ωκεανών», συμπλήρωσε.

«Παρ’ όλες τις αντιξοότητες καταφέραμε να καλύψουμε το σύνολο του εκθεσιακού χώρου και πλέον καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθούν πρόσθετοι εκθεσιακοί χώροι», δήλωσε ο Θοδωρής Βώκος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε.

Τόνισε ότι «η φετινή έκθεση είναι μεγαλύτερη κατά 7% από την προηγούμενη, του 2018, μια αύξηση που αντανακλά το δυναμισμό, το σφρίγος και την πρόοδο της ελληνικής ναυτιλίας, η οποία επενδύει πολλά για να αναβαθμίσει την ποιότητα και την τεχνολογία των υπαρχόντων πλοίων, να διαφοροποιήσει αυτό που προσφέρει προσαρμόζοντάς το στις ανάγκες των αγορών και να ανανεώσει τον στόλο της με την προσθήκη νέων πλοίων που έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν τους νέους κανονισμούς», πρόσθεσε ο ίδιος.

https://posidonia-events.com/

www.ieidiseis.gr/ellada/148688/poseidonia-2022-1-929-etaireies-apo-88-xores-sti-megali-naftiliaki-ekthesi

https://www.ieidiseis.gr/ellada/148688/poseidonia-2022-1-929-etaireies-apo-88-xores-

Προηγούμενο άρθροΤο μήνυμα του Δημάρχου Θήρας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις
Επόμενο άρθροΤο Εργαστήριο Φωτογραφίας ολοκλήρωσε την ανάρτηση των φωτογραφιών των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ακρωτηρίου που συμμετείχαν στο “ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ”